Δεν μπορώ να διαχειριστώ την καινούρια σχέση του πρώην μου και την ανάμειξη των παιδιών μου

Δεν μπορώ να διαχειριστώ την καινούρια σχέση του πρώην μου και την ανάμειξη των παιδιών μου
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Δεν μπορώ να διαχειριστώ την καινούργια σοβαρή σχέση του πρώην άντρα μου και την ανάμειξη των παιδιών μου. Ίσως γιατί μετάνιωσα για το χωρισμό. Δεν ξέρω...

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κατανοώ τη δυσκολία σας. Ένας χωρισμός χρειάζεται πολλή επεξεργασία από τον κάθε σύντροφο ώστε να κατανοήσει τη νέα κατάσταση και να βρει τρόπο να ισορροπήσει με τα νέα δεδομένα.

Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα απαιτητική και χρειάζεται ανάληψη προσωπικής ευθύνης για να οδηγήσει εξελικτικά σε κάτι καλύτερο. Όταν υπάρχουν και παιδιά, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο σύνθετη. Χρειάζεται οι πρώην σύντροφοι να βρουν μια νέα σχέση, ένα νέο τρόπο μεταξύ τους να συνεργάζονται και να μπορούν να χαρούν τα παιδιά τους χωρίς να χάνουν την ατομική τους ελευθερία, δίδοντας ταυτόχρονα ένα όμορφο πρότυπο σε εκείνα.

Μέσα σε όλη αυτήν τη διαδικασία λοιπόν, είναι λογικό και υγιές να δημιουργούνται προσωπικά ερωτήματα για το εάν έχετε κάνει το καλύτερο δυνατόν ή θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικές επιλογές. Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσετε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας, ώστε να του επιτρέψετε να κάνει την πολύ χρήσιμη επεξεργασία της φάσης αυτής. Θα ήταν πολύ βοηθητικό για εσάς να μιλούσατε με κάποιον ειδικό για να δουλέψετε τα θέματα αυτά.

Εστιάστε στη δική σας στάση με τα νέα δεδομένα. Σας συμφέρει να προχωρήσετε καλά και να συνεχίσετε να φροντίζετε όμορφα τα παιδιά σας βλέποντας σας να ανθίζετε! 

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v