Πώς να προστατεύσεις τον εαυτό σου όταν βρίσκεσαι σε κίνδυνο στον δρόμο

Πώς να προστατεύσεις τον εαυτό σου όταν βρίσκεσαι σε κίνδυνο στον δρόμο

Οι στατιστικές αναφέρουν ότι το 16% των γυναικών έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης, κυρίως βραδινές ώρες όταν περπατούν σε απομονωμένες περιοχές. Καλό είναι, λοιπόν, να ξέρουμε πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας σε τέτοιες περιπτώσεις και, φυσικά, να μεταφέρουμε αυτές τις συμβουλές και στις κόρες μας.

Παρατηρήστε τα πάντα γύρω σας



Δώστε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια του μέρους όπου βρίσκεστε, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων οδών, αριθμών σπιτιών, κτιρίων, καταστημάτων και καφέ που βρίσκονται γύρω. Η γνώση της ακριβούς τοποθεσίας σας θα σας βοηθήσει να έχετε την απαραίτητη βοήθεια. Αποφύγετε στενά και σκοτεινά μονοπάτια, όπως σοκάκια και διαδρόμους που έχουν μόνο μία ή δύο εισόδους και εξόδους.  

Καλέστε βοήθεια

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας για να καλέσετε φίλους ή μέλη της οικογένειας που μπορεί να βρίσκονται κοντά. Πείτε τους την τοποθεσία σας και ζητήστε τους να σας έρθουν να σας πάρουν. Είναι καλύτερα να τους δώσετε ραντεβού σε δημόσιο χώρο, όπως μια καφετέρια ή ένα κατάστημα. Εάν δεν έχετε τηλέφωνο ή το τηλέφωνό σας είναι νεκρό, πηγαίνετε σε οποιοδήποτε κατάστημα, πείτε του ότι κινδυνεύετε και ζητήστε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό τους.

Μην πάτε κατευθείαν σπίτι

Αν νιώθετε πως σας ακολουθούν, μην πάτε κατευθείαν στο σπίτι σας. Ο καταδιώκτης θα μάθει πού ζείτε και μπορεί να σας περιμένει να φύγετε από το σπίτι ή να επιστρέψετε αργότερα. Δεν είναι ασφαλές να επιστρέψετε στο σπίτι έως ότου είστε 100% σίγουροι ότι δεν σας ακολουθούν πλέον.

Κάντε πολλές στάσεις σε απρόσμενα μέρη

Εάν κάποιος σας παρακολουθεί, κάντε πολλές στάσεις για να τον μπερδέψετε. Σταματήστε να πάρετε έναν καφέ, επισκεφτείτε έναν φίλο στην δουλειά ή μπείτε σ' ένα εμπορικό κέντρο. Γενικά, κάντε τη διαδρομή σας όσο πιο περίπλοκη γίνεται. Έτσι, θα δυσκολέψετε την παρακολούθηση ενώ ο καταδιώκτης σας ίσως κουραστεί και σταματήσει να σας παίρνει από πίσω. 

Μιλήστε σε κάποιον που θα συναντήσετε

Προσπαθήστε να μιλήσετε σε κάποιον στο δρόμο. Προσποιηθείτε ότι είναι οι φίλοι σας για να δώσουν στον διώκτη την εντύπωση ότι δεν είστε μόνοι. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στο προσωπικό ενός μαγαζιού που θα βρείτε μπροστά σας. Ενημερώστε τους ότι σας ακολουθούν και ρωτήστε αν μπορούν να σας συνοδεύσουν μέχρι το σπίτι.

Βάλτε τις φωνές

Εάν νιώθετε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, βάλτε τις φωνές! Μπορείτε να φωνάξετε, «Φωτιά!» αντί για «Βοήθεια!» αφού οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτή τη λέξη πιο συχνά. Οι δυνατοί ήχοι μπορούν ταυτόχρονα να τρομάξουν τον καταδιώκτη σας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως οι φωνές σας ενδέχεται να προκαλέσουν πιο βίαιες ενέργειες από τον δράστη.

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v