Αποζημίωση σε γονείς 7χρονου μαθητή που τραυματίστηκε στο διάλειμμα

Αποζημίωση σε γονείς 7χρονου μαθητή που τραυματίστηκε στο διάλειμμα

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε αποζημίωση 5.000 ευρώ στους γονείς 7χρονου μαθητή δημοτικού σχολείου, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του σχολικού διαλείμματος στο προαύλιο του σχολείου.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι ο τραυματισμός συνέβη κατά την διάρκεια του διαλείμματος, όταν το αγοράκι, την ώρα που έπαιζε με τα άλλα παιδιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου, τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ένα κομμάτι λεπτής σιδερόβεργας η οποία εξείχε από το διαχωριστικό συρματόπλεγμα μεταξύ του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου.

Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ότι η ευθύνη βαραινει το Ελληνικό Δημόσιο αφού οι δάσκαλοι, οι οποίοι οφείλουν να εποπτεύουν και να φυλάνε τους μαθητές, παρέλειψαν  να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. 

Οι διοικητικοί δικαστές με τη σειρά τους αναγνώρισαν την αστική ευθύνη του Δημοσίου εξαιτίας της αναποτελεσματικής επιτήρησης από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί, παρά τον μικρό αριθμό των εφημερευόντων δασκάλων, δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για να προτατεύσουν τους μαθητές τους παρόλο που το πρόβλημα το πρόβλημα στο διαχωριστικό πλέγμα ήταν γνωστό.

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή των γονέων που ζητούσαν να αναγνωρισθεί η υποχρέωση του Δημοσίου να καταβάλει στους γονείς του μαθητή το ποσό των 5.000 ευρώ, κρίνοντας υπέυθυνο τον διευθυντή και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς του σχολείου. 

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v