Φοβάμαι ότι η νέα δουλειά του πρώην άντρα μου θα τον απομακρύνει από τα πατρικά του καθήκοντα

Φοβάμαι ότι η νέα δουλειά του πρώην άντρα μου θα τον απομακρύνει από τα πατρικά του καθήκοντα
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας. Εδώ και 7 χρόνια έχω χωρίσει με τον άντρα μου. Έχουμε δύο παιδιά τώρα είναι 15 και 12. Μέχρι τώρα τα είχε αναλάβει και τα έπαιρνε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τις δραστηριότητές τους, καθώς τότε μπορούσε με βάση την δουλειά του. Τώρα όμως έχει ανοίξει ένα δικό του κατάστημα και δουλεύει όλη μέρα εκεί. Συνεπώς δεν θα μπορεί να είναι μαζί με τα παιδιά μας. Περισσότερο όμως με προβληματίζει ότι δεν θα είναι εκεί την ώρα του διαβάσματος αν χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια. Ιδιαίτερα ο μικρός που τώρα ξεκινάει την α γυμνασίου. Δεν ξέρω όμως πως να το διαχειριστώ όλο αυτό. Και έχει πέσει όλο το βάρος πάνω μου και για τις μετακινήσεις των παιδιών στις δραστηριότητες τους.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι αλλαγές είναι μέρος της ζωής και αλίμονο εάν δε συνέβαιναν. Εμείς ως άνθρωποι αλλάζουμε, οι δουλειές αλλάζουν, το πρόγραμμα αλλάζει. Μέσα σε όλα αυτά αλλάζουν και οι ανάγκες μας.

Τα παιδιά σας δεν είναι πια παιδιά αλλά έφηβοι. Αυτή η νέα φάση ζωής σας καλεί και εσάς να κάνετε μια μετάβαση στη σχέση σας! Τα παιδιά σας σαφώς σας χρειάζονται, ωστόσο με έναν άλλο τρόπο που καλείστε να δημιουργήσετε! Η νέα σχέση αυτή έχει φροντίδα με διαφορετικό τρόπο και άλλη ελευθερία.

Αφουγκραστείτε λοιπόν τις παρούσες ανάγκες και βγάλτε ένα νέο πρόγραμμα με τον πατέρα τους. Εφόσον η μέχρι σήμερα συνεργασία σας είναι καλή, τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ σας και θα συνεχίσετε να συνεργάζεστε καλά σε μια νέα συμφωνία. 

Το βάρος που αισθάνεστε ίσως πηγάζει από κάποια βαθύτερα θέματα, πέραν των διαδικαστικών. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο επεξεργασίας. Τα παιδιά σας έχετε έγνοια να τα φροντίσετε. Εσάς; Το δικαιούστε και το μπορείτε! Τα παιδιά σας θα χαρούν πολύ να σας βλέπουν να μεγαλώνετε όμορφα!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v