Νέα παιδική χαρά Ζαππείου: κατάλληλη και για παιδιά με αναπηρικό αμαξίδιο 

Νέα παιδική χαρά Ζαππείου: κατάλληλη και για παιδιά με αναπηρικό αμαξίδιο

Η παιδική χαρά είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για τα μικρά παιδιά, κι αυτό το γνωρίζουμε καλά όλοι οι γονείς που έχουμε περάσει ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού στις κούνιες... Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι πλέον, δυο βήματα από το κέντρο της Αθήνας, θα μπορούν να απολαμβάνουν ποιοτικό χρόνο και τα παιδιά που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, στην Παιδική Χαρά του Ζαππείου Μεγάρου.

Ο ανανεωμένος χώρος αναψυχής απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και σε δραστηριότητες για τους έφηβους

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο εξοπλισμός της - εμπλουτισμένος με πλήθος λειτουργιών ανά ηλικιακή ομάδα - ξεφεύγει από τα συμβατικά πρότυπα των ελληνικών παιδικών χαρών, με δραστηριότητες και για τα παιδιά που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, παρέχοντας τη μέγιστη ασφάλεια.

Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού είναι κατασκευασμένο από φυσική ξυλεία και όλα τα δάπεδα από υδατοπερατά υλικά, στη λογική εναρμόνισης με το φυσικό περιβάλλον. Στις επιφάνειες πτώσης του εξοπλισμού έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως φυσικά-χαλαρά υλικά (βότσαλο). Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι έχει αποφευχθεί η χρήση τεχνητού χλοοτάπητα και έχει χρησιμοποιηθεί μόνο φυσικός χλοοτάπητας στον περιβάλλοντα χώρο.

 Πηγή: huffingtonpost.gr

v