Ο σύζυγός μου δεν μπορεί να καταλάβει ότι έχει πλέον την δική του οικογένεια. Τι να κάνω;

Ο σύζυγός μου δεν μπορεί να καταλάβει ότι έχει πλέον την δική του οικογένεια. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαστε 6 χρόνια μαζί και 2 χρόνια παντρεμένοι. Προσπαθούσαμε για παιδάκι 3 χρόνια- τελικά τα καταφέραμε έχοντας 1 αγοράκι 12 μηνών. Είμαι πάλι έγκυος. Το πρόβλημα είναι ότι ο σύζυγος μου δεν μπορεί να καταλάβει ότι έχει πλέον την δική του οικογένεια. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πολλά συγχαρητήρια για τον γιο σας και με το καλό να υποδεχθείτε και το δεύτερο παιδάκι σας! Είναι τόσο υπέροχο που οι κόποι σας απέδωσαν καρπούς! Να τους χαρείτε!

Από τα λεγόμενα σας καταλαβαίνω ότι στη νέα φάση αυτή αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες με τον σύντροφό σας. Κάθε νέα φάση ζωής, επειδή εμπεριέχει αλλαγές και συναισθηματικές μετακινήσεις, είναι δύσκολη. Χρειάζεται μια εκ νέου συμφωνία μεταξύ των συντρόφων για το πώς προχωρούν από εδώ και πέρα, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα. Αυτή η κοινή επεξεργασία είναι πολύ σημαντική για το πώς θα βιώσετε την πορεία.

Μιλήστε στον σύντροφό σας. Όχι κάνοντας παράπονα, αλλά με ανοιχτό κάλεσμα να δημιουργήσετε τον κοινό δρόμο που θα προχωρήσετε κρατώντας στα χέρια σας πια και τα παιδιά σας.

Δυσκολίες και εμπόδια δυστυχώς θα προκύπτουν συχνά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να δημιουργήσετε ένα τρόπο που θα τα υπερνικάτε. 

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v