Βατόπουλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας αν χειροτερέψει η κατάσταση στη χώρα

Βατόπουλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας αν χειροτερέψει η κατάσταση στη χώρα

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού γίνεται όλο και πιο αισθητό σε όλον τον κόσμο με πιο πρόσφατη εξέλιξη την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ στο Παρίσι και άλλες 8 πόλεις της Γαλλίας. Στο μεταξύ, στη χώρα μας, τα νούμερα δε λένε να πέσουν και μαζί τους, εντείνεται μέρα με τη μέρα η ανησυχία για ένα δύσκολο χειμώνα και ένα νέο λοκντάουν, μερικό ή ολοκληρωτικό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την κινητοποίηση των αρχών στη Γαλλία, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε πως οι ειδικοί δεν αποκλείουν «ενδεχόμενο ανάλογων μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και στην Ελλάδα, στην περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση.»

Παράλληλα, εξήγησε πώς στην Ελλάδα η επιδημία έχει χτυπήσει κυρίως σε κλειστές δομές όπως είναι τα γηροκομεία και τα εργοστάσια, αλλά βλέπουμε συχνές αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές που δεν περιμέναμε, όπως τα Γιάννενα πρόσφατα – μοιάζει σαν ένας κλεφτοπόλεμος με τον ιό.

Για το σενάριο που προβλέπει χρήση μάσκας έως το 2022, ο καθηγητής δήλωσε πως οι επιδημίες διαρκούν συνήθως 2 με 3 χρόνια και πως  «η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την μάσκα, τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς, όπου υπάρχει πολύς κόσμος, τόσο καλύτερα». 

Όσο για την περίφημη δήλωση της κας Παγώνη για τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν, ο κος Βατόπουλος συμφώνησε λέγοντας ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα «πρέπει να αποφύγουμε τα ρεβεγιόν».

Πηγή: skai.gr

v