Συνελήφθη ο παιδόφιλος «δράκος του Instagram»: η ομολογία του σοκάρει!

Συνελήφθη ο παιδόφιλος «δράκος του Instagram»: η ομολογία του σοκάρει!

Η υπόθεση του «μάνατζερ μοντέλων» που αποσπούσε μέσω Instagram γυμνές φωτογραφίες και βίντεο ανήλικων κοριτσιών, εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μια υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επικυνδυνότητα των social media όταν αυτά χρησιμοποιούνται από μικρά παιδιά.

Το κόλπο του παιδόφιλου

Το κόλπο που έστησε ο 29χρονος παιδόφιλος ήταν απλό. Δύο προφίλ στο Instagram με το γυναικείο όνομα «Iliana» και την ιδιότητα «μάνατζερ μοντέλων», μια αμοιβή 300 ευρώ σε όποιο κοριτσάκι τσιμπήσει το δόλωμα και στη συνέχεια πίεση μέσω  γραπτών μηνυμάτων, μέχρι το ανήλικο θύμα να υποκύψει και να στείλει βίντεο και φωτογραφίες για το υποτιθέμενο casting.

Η σύλληψη

Τον Ιούνιο, οι γονείς δύο κοριτσιών ηλικίας 11,5 ετών έκαναν κατήγγειλαν το προφίλ που χρησιμοποιούσε ο δράστης και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε τις έρευνες. Το πιο ανησυχητικό ήταν ότι το πρώτο κοριτσάκι δεχόταν αφόρητες πιέσεις και βρισκόταν ένα στάδιο πριν δεχτεί να τον συναντήσει από κοντά.

«Να βρεθούμε από κοντά να σε φωτογραφίσω», της ζητούσε η «Iliana» και λίγο πριν γίνει το κακό, επενέβη η Αστυνομία και του πέρασε χειροπέδες.

Τί είπε ο δράστης

Οταν οι «Ράμπο» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσήγαγαν τον 29χρονο στη ΓΑΔΑ και τον ανέβασαν στον 13ο όροφο για να δώσει τη δική του εκδοχή, είχε νορμάλ συμπεριφορά. Εμοιαζε με έναν φυσιολογικό άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Ηρεμος και υπεράνω πάσης υποψίας. Η σκέψη του ήταν δομημένη και ο λόγος του είχε ροή. Δεν προσπάθησε να κρυφτεί, δεν επιχείρησε καν να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Απλά τους κοίταξε στα μάτια και παραδέχτηκε τα πάντα:

«Το παραδέχομαι. Όμως θέλω να ξέρετε ότι έχω πρόβλημα. Έχω θέμα με τα ανήλικα. Έχω μια ροπή που δεν μπορώ να την ελέγξω. Ζητώ γι’ αυτό να εξεταστώ από ειδικό και να με δει ψυχίατρος».

Δεν αποκάλυψε αν διέθετε άλλα προφίλ στο Instagram ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε αν είχε προσεγγίσει άλλα παιδάκια. «Ξέρω ότι γνωρίζετε το παρελθόν μου και τι έχω κάνει τα προηγούμενα χρόνια στη Λαμία. Χρησιμοποιούσα γυναικεία ονόματα στο Instagram γιατί είναι πιο εύκολο μια γυναίκα να συνομιλήσει με κοριτσάκια. Ελάμβανα φωτογραφίες και βίντεο, όμως δεν συναντήθηκα με κανένα από αυτά. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον εισαγγελέα.»

Είχε συλληφθεί και πάλι το 2017

Η περίπτωση του 29χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές των τελευταίων χρόνων. Ανθρωποι που δεν μπορούν να ελέγξουν τα πάθη τους και συλλαμβάνονται ξανά και ξανά από την Αστυνομία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δράστης εντοπίζεται από την Ασφάλεια. Πριν από τρία χρόνια στη Λαμία είχε συλληφθεί και πάλι γιατί προσέγγιζε κοριτσάκια ηλικίας 11 και 12 ετών μέσω των social media. Τότε δεν ήταν «μάνατζερ μοντέλων», αλλά απλός φοιτητής και τα θύματά του και πάλι μικρά κοριτσάκια. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε για τη σύλληψή του, αλλά δεν γνώριζε αν είχε μπει φυλακή και πότε αποφυλακίστηκε. Ούτε αν είχε καταφέρει να συναντηθεί με τα ανήλικα θύματά του.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Αστυνομία κινείται στα τυφλά σε ό,τι αφορά την τύχη των παιδεραστών μετά τη σύλληψη και τον σχηματισμό δικογραφίας από την Ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές για τη μετέπειτα πορεία τους. 

Το προφίλ ενός παιδόφιλου

Σύμφωνα με αστυνομικούς, παιδοψυχολόγους και κοινωνιολόγους, οι παιδεραστές ανήκουν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων. Πρόκειται για άτομα που έχουν ιδιαίτερη ικανότητα να ασκούν επιρροή στα θύματά τους. Τα παιδιά που παγιδεύονται στα βρόχια της διαστροφής κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Είναι μπερδεμένα και όλα μέσα στο μυαλό και την ψυχή τους μοιάζουν χαοτικά. Μάλιστα, σπάνια οι παιδόφιλοι επιτίθενται σε ένα παιδί χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δρουν βάσει μελετημένου σχεδίου. Μαθαίνουν λεπτομέρειες για τα θύματά τους και χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης. Χρησιμοποιώντας την ευγένεια, την εμπιστοσύνη, αλλά και υλικά αγαθά, μικρά δώρα, ως δέλεαρ, καταφέρνουν να παρασύρουν τα παιδιά και το κυριότερο να εξασφαλίσουν τη σιωπή τους για να μην αποκαλύψουν σε κανέναν τα όσα φρικτά έζησαν στα χέρια τους. Μάλιστα, οι παιδόφιλοι σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες, ακόμη και παντρεμένοι με παιδιά, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων είναι άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Πηγή: protothema.gr

v