«Χτύπησε το μωρό μου στην βάφτιση»: μητέρα καταγγέλει ιερέα

«Χτύπησε το μωρό μου στην βάφτιση»: μητέρα καταγγέλει ιερέα

Tον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από την βάπτιση ενός παιδιού στην Κύπρο, κατά την οποία, ο ιερέας φαίνεται να μην ήταν και πολύ... ευγενικός! Το παιδάκι που βαφτίστηκε, μετά την τέλεση του μυστηρίου, διαγνώστηκε με μώλωπες ενώ ήταν σε κατάσταση σοκ. Το αποτέλεσμα ήταν οι γονείς του μωρού να προσλάβουν δικηγόρο και να καταγγείλουν τον ιερέα στις αστυνομικές αρχές.

Το περιστατικό

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία της επαρχίας Λεμεσού. Σύμφωνα την καταγγελία της μητέρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιερέας χτύπησε το παιδί που από το σοκ που υπέστη δεν σταμάτησε να κλαίει. «Αυτός ο πάτερ χτύπησε το μωρό μου, του φωνάζαμε όλοι και του λέγαμε σιγά το μωρό και να μας απαντά έτσι βαφτίζω εγώ! Το μωρό εννοείται ότι μετά ήταν ολοκόκκινο σε όλο του το σώμα και σε σοκ! Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πάτερ και μας χάλασε την πιο όμορφη μέρα! Όσο για τον τρόπο του ήταν γενικά απαίσιος», ανέφερε η μητέρα.

Όπως μεταδίδει το κυπριακό sigmalive.com την υπόθεση χειρίζεται πλέον δικηγόρος, η οποία έχει λάβει οδηγίες από τους γονείς του βρέφους να προβεί σε σχετική καταγγελία προς τις αρμόδιες Αρχές για διερεύνηση του περιστατικού και την «εν γένει συμπεριφορά του ιερέα κατά την διάρκεια της βάπτισης».

Δείτε το στιγμιότυπο που ανέβασε η μητέρα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. 

Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας

«Εξ όσων έχουμε ενημερωθεί από τους γονείς του βρέφους λόγω και του γεγονότος ότι το μωρό ήταν ανήσυχο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, η οικογένεια επισκέφτηκε εσπευσμένα τον παιδίατρο του βρέφους» αναφέρει η δικηγόρος συμπληρώνοντας πως διαπίστωσε ότι το βρέφος έφερε μώλωπες σε αρκετά σημεία του σώματός του και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η ανησυχία που είχε το βρέφος οφείλεται σε σοκ.

Για το γεγονός αναμένεται να ενημερωθεί και ο μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιος, αμέσως μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό όπου βρίσκεται.

Τι υποστηρίζει ο ιερέας

«Η βάφτιση όπως φαίνεται και στο βίντεο είναι η τριπλή ανάδυση-κατάδυση του μωρού. Η αλήθεια είναι ότι το μωρό κάποια στιγμή πήγε να γλιστρήσει και όπως βλέπεται το χέρι μου πάει κάτω από τον γοφό του για να μην χτυπήσει σε άλλο μέρος του σώματος του. Δεν υπήρχε πρόθεση από μένα να χτυπήσω ή να τραυματίσω το βρέφος. Έχω βαφτίσει πολλά παιδιά. Απλώς, όταν αντιλήφθηκα ότι αντιδρούσε προσπάθησα να γίνει η όλη διαδικασία όσον το δυνατόν πιο σύντομα», ανέφερε ο ιερέας σύμφωνα με το cyprustimes.com. «Κάποτε είναι και η κακή στιγμή. Να απολογηθώ για την κακή στιγμή. Για όνομα του Θεού, πατέρας παιδιών είμαι κι εγώ, έχω βαφτίσει πολλά παιδιά. Αν έχει συμβεί κάτι που λύπησε την οικογένεια να απολογηθώ».

Σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου πριν από την τελετή επικράτησε γενικότερα εκνευρισμός μεταξύ του ιερέα και των προσκεκλημένων, καθώς δεν επετράπη η είσοδος στον ναό σε όλα τα άτομα ένεκα των μέτρων για αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: www.lifo.gr

v