Τι πραγματικά σημαίνει να είσαι αγορομάνα

Τι πραγματικά σημαίνει να είσαι αγορομάνα

Τα παιδιά είναι ευλογία ανεξάρτητα απ' το φύλο. Είτε μεγαλώνουμε κορίτσια, είτε αγόρια, οι χαρές, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις παραμένουν ίδιες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες υπέροχες διαφορές που κάνουν τη ζωή μιας αγορομαμάς ακόμα πιο γλυκιά και γεμάτη.

Γιατί το να μεγαλώνεις αγόρια σημαίνει...

Αμέτρητα αυτοκινητάκια, lego και μινιατούρες στο πάτωμα του σπιτιού. Φυσικά δυσκολεύεσαι να διασχίσεις την «θάλασσα» παιχνιδιών και έχεις βαρεθεί να φωνάζεις: «Όχι μπάλα μέσα στο σπίτι!»

Φωνές, σπρωξιές και σκανταλιές. Έχεις ξεχάσει τι θα πει ηρεμία και ησυχία και όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα θα εκπλήσσεσαι με το πόσο υπερκινητικά και δραστήρια είναι τα αγόρια σου. Δεν κάθονται λεπτό στο ίδιο σημείο - τρέχουν, πειράζουν συνεχώς τους άλλους και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου λείψουν όταν φύγουν απ' το σπίτι.

Πεταμένα ρούχα και βρώμικες κάλτσες. Θα βαρεθείς να μαζεύεις ρούχα απ' το πάτωμα και όταν βρίσκεις αμέτρητες μονές κάλτσες, θα αναρωτιέσαι αν οι γιοι σου είναι σαρανταποδαρούσες. Μόνο στην εφηβεία θα παρατηρήσεις στροφή προς την καθαριότητα, καθώς μόνο έτσι θα εντυπωσιάσουν τα κορίτσια. Ετοιμάσου να λιποθυμάς απ' τα κιλά κολώνιας!

Χτυπήματα, μελανιές και γρατζουνιές. Τα άγρια παιχνίδια τους θα οδηγήσουν πολλές φορές σε επίσκεψη σε νοσοκομεία και γιατρούς για ράμματα, σπασίματα, θλάσεις κτλ. κτλ.

Τρυφερές αγκαλιές και πολλές ευαισθησίες. Μεγαλώνοντας αγόρια καταλαβαίνεις πόσο χαζά είναι τα στερεότυπα. Βλέπεις τα αγοράκια σου να κλαίνε, να συγκινούνται, να αγαπάνε και να γίνονται τρυφεροί και η καρδιά σου λιώνει από αγάπη.

Φαντασία. Να μεγαλώνεις αγόρια σημαίνει να εκπλήσσεσαι καθημερινά από την φαντασία και το μυαλό τους. Βγάζουν ιστορίες απ' το μυαλό τους που σ' αφήνουν άφωνη και βρίσκουν τις πιο απίθανες λύσεις για όλα τα ζητήματα!

Χαριτωμένη ατσουμπαλιά. Δεν έχουν την χάρη των κοριτσιών και ειδικά προς στο τέλος του δημοτικού και στις αρχές του γυμνασίου, η ατσουμπαλιά τους δεν έχει όρια! Παραμένουν ωστόσο χαριτωμένοι κι ας μην ξέρουν να κάνουν κουμάντο στα άκρα τους.

 

v