Φοβάμαι πως μια πιθανή εγκυμοσύνη σε τόσο μικρή ηλικία θα δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας.

Φοβάμαι πως μια πιθανή εγκυμοσύνη σε τόσο μικρή ηλικία θα δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας.
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με το αγόρι μου είμαστε μαζί 6 μήνες και πριν μια εβδομάδα είχαμε ένα ατύχημα κατά την ερωτική πράξη και υπάρχει περίπτωση να έχω μείνει έγκυος. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει, μου λέει πως αν είμαι έγκυος θα το παλέψουμε μαζί και ξέρω πως μ' αγαπάει και τον αγαπάω, ωστόσο αυτό που με φοβίζει είναι το γεγονός πως δεν θέλει ακόμη παιδιά και φοβάμαι μήπως αυτό μακροπρόθεσμα δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας. 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο το ότι έχετε δημιουργήσει μια όμορφη σχέση και σας ενδιαφέρει να έχει μια επίσης όμορφη συνέχεια. Για να το καταφέρετε, χρειάζεται αρχικά καθένας ξεχωριστά να φροντίζει τον εαυτό του, και οι δύο σας από κοινού να φροντίζετε τη σχέση σας και ο ένας τον άλλο

Το πρώτο σας μέλημα λοιπόν, σε κάθε περίπτωση, είναι να απευθυνθείτε σε έναν γυναικολόγο ώστε να μιλήσετε για εσάς, το σώμα σας, τη φροντίδα του, μεθόδους αντισύλληψης και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα. Εάν σας ταιριάζει, μια από κοινού συνάντηση με τον γιατρό και τον σύντροφό σας θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ βοηθητική, αφού θα είχατε δυνατότητα να εκφράσετε απορίες που να αφορούν τη σεξουαλική σας ζωή και να βρείτε τρόπους ασφαλείς για να χαίρεστε ο ένας τον άλλο.

Η παρακολούθηση σας από έναν γυναικολόγο είναι πολύ σημαντική λοιπόν. Ξεκινήστε από εκεί προχωράτε αναλόγως διατηρώντας διαρκώς την ευθύνη σας και οι δύο για το πώς συνεχίζετε.

 Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v