Αρνάκι φρικασέ: το πιο ζεστό και νόστιμο φαγητό για τον χειμώνα

Αρνάκι φρικασέ: το πιο ζεστό και νόστιμο φαγητό για τον χειμώνα

Το αρνάκι φρικασέ είναι ένας παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος του αρνιού που συνήθως περιέχει πράσινα αγριόχορτα, μαρούλι,  σπανάκι ή και τα δυο. Το φαγητό δένεται με αυγολέμονο λίγο πριν από το σερβίρισμα και είναι ευρέως γνωστό πόσο αγαπημένο πιάτο είναι. Δείτε πώς θα το φτιάξετε με αυτή την πολύ εύκολη συνταγή:

 

Τι θα χρειαστείτε

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κιλό αρνάκι (μπούτι), κομμένο σε κύβους

2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια βοδινό ζωμό

1 φλιτζάνι νερό

2 αυγά

12 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ

2 μαρούλια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Ψιλοκομμένο άνηθο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Στην αρχή αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια αρνιού και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα, σε υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον βοδινό ζωμό και το νερό. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά για 1,5 ώρα. Παράλληλα «χτυπάμε» τα αυγά με το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμονιού. 

Βήμα 3ο

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χύνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το αυγολέμονο 2-3 κουτάλες με ζουμί από την κατσαρόλα. Χύνουμε μετά το αυγολέμονο με το ζουμί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και περιμένουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή. Σερβίρουμε με μια φέτα ψωμί και απολαμβάνουμε.

Πηγή: sbs.com.au

v