«Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός»: πώς να απογειώσετε την αυτοπεποίθησή σας μετά τα 40

«Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός»: πώς να απογειώσετε την αυτοπεποίθησή σας μετά τα 40

Μπορεί η δεκαετία των 40 να είναι επιφορτισμένη με παραπάνω ευθύνες όσον αφορά την καριέρα και την οικογένεια, δεν παύει όμως να αποτελεί την καλύτερη φάση στη ζωή μας. Είμαστε πιο συνειδητοποιημένες, έχουμε πετύχει αρκετά απ' όσα έχουμε ονειρευτεί και έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση απ' όταν ήμασταν 20 χρονών. Στο κάτω-κάτω η ηλικία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα νούμερο! Είμαστε όσο νιώθουμε, δηλαδή παιδιά, απλά, με παραπάνω σοφία.

Και αν για κάποιο λόγο, μερικές φορές σας παίρνει από κάτω το γεγονός ότι μεγαλώνετε, οι παρακάτω συμβουλές θα απογειώσουν την αυτοπεποίθησή σας.

Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στην περιποίησή σας

Τα σημάδια που άφησε ο χρόνος πάνω μας τα έχουμε αγαπήσει. Κάθε ρυτίδα και ραγάδα συμβολίζει σημαντικές στιγμές της ζωής μας! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε πάψει να ασχολούμαστε με την εμφάνισή μας. Πλέον ξέρουμε τι μας αρέσει και μας ταιριάζει και το κυριότερο τι μας πάει. Φροντίστε, λοιπόν, λίγο παραπάνω τον εαυτό σας  και αφιερώστε χρόνο για να νιώσετε...θεά!

Βελτιώστε την γκαρνταρόμπα σας

H αλήθεια είναι πώς μετά τα 40 είμαστε πολύ προσεκτικές όσον αφορά το ντύσιμό μας. Θέλουμε να είμαστε κομψές και σέξι, όμως σε καμία περίπτωση, δεν θέλουμε να δείχνουμε «μπεμπέκες» ή μεγαλύτερες από την ηλικία μας. Το στιλ της καθεμιάς είναι διαφορετικό αλλά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να ανανεώσουμε και ενδεχομένως να βελτιώσουμε την γκαρνταρόμπα μας. Μην φοβηθείτε ούτε τα έντονα χρώματα, ούτε τα στενής γραμμής ρούχα. Να θυμάστε, όμως, πάντα ότι το πιο απλό είναι συνήθως και το πιο ωραίο.

Εστιάστε στις σχέσεις που αξίζουν

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της ηλικίας είναι ότι πλέον έχουμε στη ζωή μας λίγους και καλούς ανθρώπους που πραγματικά μας νοιάζονται και μας αγαπούν. Παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν στον κύκλο μας άτομα τα οποία μάλλον μας προκαλούν πονοκέφαλο παρά κάποιο θετικό συναίσθημα. Εστιάστε, λοιπόν, στις σχέσεις που πραγματικά αξίζουν-εκείνες τις ουσιαστικές που μας γεμίζουν αισιοδοξία και μόνο θετική ενέργεια!

Μοιραστείτε περισσότερες στιγμές με τον σύντροφό σας

Περάστε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σας. Σπάστε τη ρουτίνα και δημιουργήστε νέες όμορφες στιγμές που θα κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα στη σχέση σας. Και μην αμελείτε την σεξουαλική σας ζωή! Άλλωστε σε αυτή την ηλικία ξέρουμε καλά ότι στην ερωτική ζωή δεν μετράει η ποσότητα αλλά ποιότητα!

Ασχοληθείτε με κάτι που αγαπάτε

Στη δουλειά σας κάνετε πια αυτό ακριβώς που χρειάζεται κι αφήνετε το τρέξιμο για τους μικρότερους, ενώ στο σπίτι σας, έχετε επιβάλλει τη σειρά σας, ειδικά τώρα που τα παιδιά είναι μεγαλύτερα. Επιτέλους, έχετε τον ελεύθερο χρόνο και τη διάθεση να κάνετε όλα εκείνα που, μέχρι σήμερα, ήταν αδύνατο να χωρέσουν στο πρόγραμμά σας. Χορός, γιόγκα, λέσχες ανάγνωσης, εκδρομές, περίπατοι, θέατρο και σινεμαδάκια δεν είναι πλέον όνειρο, αλλά μέρος της καθημερινότητάς σας. Ασχοληθείτε με αυτό που αγαπάτε και δείτε την αυτοπεποίθησή σας να φτάνει στο ζενίθ.

v