Η αδερφή του αγοριού μου δεν με συμπαθεί και μου το δείχνει. Τι να κάνω;

Η αδερφή του αγοριού μου δεν με συμπαθεί και μου το δείχνει. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα. Είμαι 19 χρόνων, έχω μια σχέση εδώ και μισό χρόνο και είμαστε πολύ καλά. Το μόνο πρόβλημα είναι η αδερφή του. Η αδερφή του έχει γίνει κολλητή με την πρώην του και από την αρχή της σχέσης μας δεν με συμπαθεί. Όταν πηγαίνω στο σπίτι λέει ένα ξερό «γεια» και πάει στο δωμάτιο της. Δεν με καλεί σε γιορτές και γενέθλια, αλλά καλεί την πρώην του και κολλητή της. Της είχα κάνει αίτημα φιλίας και το ακύρωσε. Επίσης το αγόρι μου ποτέ δεν έκανε την κίνηση να μας συστήσει και αυτό γιατί ισχυρίζεται πως ποτέ δεν το κάνει. Επιπλέον, έχει σταματήσει πλέον να με πηγαίνει σπίτι του διότι έχει πρόβλημα η αδερφή του και δεν νιώθει άνετα. Πρόσφατα είχαν ένα πάρτι που έκανε η αδερφή του σπίτι τους και κάλεσε την πρώην του. Για εμένα ούτε λόγος! Και το αγόρι μου ενώ ήξερε πως με πειράζει δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Γιατί γίνεται αυτό; Τι να κάνω; 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όταν δύο άνθρωποι αποφασίσουν να είναι μαζί, επιλέγουν ο ένας τον άλλον, διότι έχουν βρει κάποια στοιχεία τα οποία τους γοητεύουν, τους αρέσουν και τα επιθυμούν. Τα ίδια κριτήρια επιλογής δεν ισχύουν και για τους ανθρώπους που υπάρχουν στην ζωή καθενός απ' τους συντρόφους. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά στοιχεία που του είναι σημαντικά. Αυτό λοιπόν δεν αποτελεί εμπόδιο στο να κάνει καθένας από εμάς τις επιλογές του.

Με άλλα λόγια, δεν ταιριάζετε με την αδερφή του. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να σας στενοχωρεί. Ωστόσο, δε χρειάζεται να ταιριάζετε με οποιονδήποτε άλλον πέρα από τον σύντροφό σας για να πάει καλά η σχέση σας. 

Αυτό που σας δυσκολεύει μάλλον περισσότερο είναι η στάση του συντρόφου σας ως προς τις διαφωνίες που προκύπτουν. Μην του ζητάτε να πάρει ρόλο δικηγόρου, σε μια υπόθεση στην οποία δεν εμπλέκεται. Αποφασίστε εσείς τι στάση και σχέση επιθυμείτε να κρατήσετε προς οποιονδήποτε τρίτο και συζητείστε εάν συμφωνείτε ως προς αυτό.

Την ενέργεια σας συμφέρει να την αξιοποιήσετε ώστε να χαρείτε και να φροντίσετε τη μεταξύ σας σχέση, αυτήν άλλωστε έχετε επιλέξει. Επίσης στο πώς να δημιουργήσετε έναν κοινό τρόπο αντιμετώπισης δυσκολιών! Χρήσιμο σε πολλά επίπεδα!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v