«Έξυπνα» τεστ κορονοϊού σε γυμνάσια και λύκεια πριν ανοίξουν τα σχολεία

«Έξυπνα» τεστ κορονοϊού σε γυμνάσια και λύκεια πριν ανοίξουν τα σχολεία

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τα κρούσματα του κορονοιού να αυξάνονται καθημερινώς και εκθετικά. Η χώρα βρίσκεται ήδη στο δεύτερο lockdown το οποίο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις, λήγει στις 30 Νοεμβρίου οπότε και θα επαναλειτουργήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Τεστ στους μαθητές για να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε στη Βουλή πως, προκείμενου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν πράγματι τα σχολεία από την 1η Δεκεμβρίου, θα γίνουν στοχευμένα τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

«Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε – και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή – για μαζικά τεστ στα σχολεία. Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δωρεάν laptop 

Μέχρι τότε, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να διατεθούν 40.000 laptop στα σχολεία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τηλεκπάιδευση για τα νοικοκυριά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρέχουν στους μαθητές την κατάλληλη τεχνική υποδομή. 

Ακόμα, όμως, κι αν τελικά πάρει παράταση το lockdown και παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ο στόχος του Κ. Μητσοτάκη είναι μοιράσει έως και 90.000 laptop μέχρι τον Φεβρουάριο. 

Πηγή: tanea.gr

v