Κλείνουν τα δημοτικά σε όλη τη χώρα από Δευτέρα

Κλείνουν τα δημοτικά σε όλη τη χώρα από Δευτέρα

Αν και μέχρι χθες το επικρατέστερο ενδεχόμενο ήταν να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη όπου η επιδημιολογική εικόνα είναι χειρότερη από οπουδήποτε, η απόφαση που διέρρευσε και αναμένεται να επισημοποιηθεί στην ενημέρωση των 6 απ’ την υπουργό Παιδείας είναι ακόμη πιο δραστική. Τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν από Δευτέρα σε όλη χώρα και το μάθημα θα συνεχιστεί μέσω εκπαιδευτικής τηλεόρασης και τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται.

Τα δημοτικά σχολεία δεν αποτελούν εστία διασποράς του κορονοϊού, ωστόσο η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr, για να περιοριστεί η κινητικότητα των γονέων. Από τη στιγμή που και τα παιδιά του δημοτικού θα κάνουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, αφενός θα διακοπούν οι μετακινήσεις προς και από τα σχολεία και αφετέρου περισσότεροι γονείς θα βγουν σε τηλεργασία.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, κάτι που πιθανότατα θα μάθουμε το απόγευμα στην επίσημη ενημέρωση.

Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα σχολεία είχε τονίσει από το πρωί ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ έκκληση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Στο μεταξύ, όσον αφορά τη συνέχιση της εκπαίδευση των παιδιών, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει ήδη δηλώσει ότι το υπουργείο είναι έτοιμο και για το ενδεχόμενο ενός γενικού «lockdown» στα σχολεία. Στο σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί προβλέπονται δύο εργαλεία προκειμένου να μη διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία στα υπό «λουκέτο» σχολεία:

  • H εκπαιδευτική τηλεόραση, καθώς έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός και χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.
  • Η τηλεκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι εξασφάλισε «65.965 φορητές συσκευές, αξίας άνω των 20 εκ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκ. ευρώ μέσω δωρεών» για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να διευκολυνθεί η τηλεκπαίδευση.


Πηγή: iefimerida.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v