Φτιάχνουμε οικογενειακό εκλέρ ταψιού, το απόλυτο γλυκό ψυγείου

Φτιάχνουμε οικογενειακό εκλέρ ταψιού, το απόλυτο γλυκό ψυγείου

Το κρύο και η καραντίνα μπορεί να μας έχουν κλείσει στο σπίτι, δεν έχουν ρίξει όμως τη διάθεσή μας, ούτε την όρεξή μας. Όχι μόνο για φαγητό, αλλά και για ένα ωραίο σπιτικό γλυκό. Κι επειδή όλοι αγαπούν τα εκλεράκια του ζαχαροπλαστείου, γιατί να μην φτιάξουμε το απόλυτο γλυκό ψυγείου, ένα εκλέρ ταψιού σε… οικογενειακό μέγεθος που μπορούμε να το απολαύσουμε όλοι μαζί ξανά και ξανά.

Τι χρειαζόμαστε

  • 2-3 πακέτα κριμ κράκερς

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 2 αυγά (τους κρόκους)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 300 ml γάλα πλήρες
  • 3 βανίλιες

Για το γλάσο

  • 1 κουταλιά του γλυκού λικέρ
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα (σε κομματάκια)
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να αρχίσουν να βράζουν, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ με το σύρμα μέχρι ν’ ασπρίσει το μείγμα

Βήμα 2ο

Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα με τη βανίλια (δεν πρέπει να είναι καυτό) και ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να ενωθούν τα δύο μείγματα. Κατόπιν, βάζουμε την αραιή ακόμη κρέμα σε χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί και ανακατεύουμε δυνατά ώσπου να δέσει (να γίνει πυκνή και παχύρρευστη). 

Βήμα 3ο

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε την κουβερτούρα και σ’ ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, τη βγάζουμε απ’ τη φωτιά και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το λικέρ, ανακατεύουμε λίγο κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 4ο

Σ’ ένα ορθογώνιο ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα και μία στρώση κριμ κράκερς. Από πάνω απλώνουμε μια παχιά στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε με ακόμη μία στρώση κράκερς, μία στρώση κρέμας και μια τρίτη στρώση κράκερς. 

Στο τέλος, απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες να δέσει.

Καλή επιτυχία!

v