Η πιο νόστιμη κοτόσουπα με αυγολέμονο

Η πιο νόστιμη κοτόσουπα με αυγολέμονο

Η παραδοσιακή κοτόσουπα «της γιαγιάς» με αυγολέμονο, είναι το ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα που καταβροχθίζουν εν ριπή οφθαλμού μικροί και μεγάλοι! Η συνταγή είναι απλή, οικονομική και πεντανόστιμη! Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι μερικά πολύτιμα... μυστικά!

Τι θα χρειαστούμε

1 μέτριο κοτόπουλο

1 με ½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ 

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 

Χυμό από 2 λεμόνια

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε (ολόκληρο ή κομμένο στα 4) σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει ολόκληρο και το βάζουμε να βράσει.

Βήμα 2ο

Όταν θα σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε με μία κουτάλα. Όταν σταματήσει να βγαίνει καινούριος αφρός, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 40’-50’. Το νερό πρέπει να καλύπτει συνεχώς τα τα 2/3 του πουλερικού.

Βήμα 30

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μία πιατέλα. 

Βήμα 40

Προσθέτουμε στο νερό της κατσαρόλας το ρύζι, και το αφήνουμε να σιγοβρ'ασει σύμφωνα με τις πδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Βήμα 50

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας καλά σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά με το χυμό του λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.

Βήμα 60

Παίρνουμε μια κουταλιά από τη ζεστή σούπα και τη ρίχνουμε στο μπολ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας αμέσως καλά ώστε να διαχυθεί στο μείγμα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με 2-3 κουταλιές ακόμα. 

Βήμα 70

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αυγολέμονο στην σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ενσωματωθεί στη σούπα. 

Καλή όρεξη!

 

v