Σχεδόν σίγουρη η παράταση του lockdown μέχρι 14/12: πότε ανοίγουν κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Σχεδόν σίγουρη η παράταση του lockdown μέχρι 14/12: πότε ανοίγουν κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως το lockdown θα παραταθεί και μετά τις 7/12, με όλες τις πληροφορίες να δείχνουν πως δεν θα βγούμε από την αυστηρή καραντίνα πριν τις 14/12.

Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία

Συγκεκριμένα, ο Σ. Πέτσας ανέφερε ότι τα δεδομένα της πανδημίας αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση και πως υπάρχουν θετικά στοιχεία στα οποία μπορούμε να βασιστούμε: τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών ενώ την ίδια στιγμή, σημείωσε, αυξάνει ο αριθμός των απλών κενών κλινών.

Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, λιανεμπόριο, σχολεία

Παρόλο που οι τελικές ανακοινώσεις για την άρση του lockdown θα γίνουν την Παρασκευή 4/12 από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν να ανοίγουν πρώτα τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, με την εστίαση και τα σχολεία να ακολουθούν από το νέο έτος. 

Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός

Σε ότι αφορά στα εμβόλια, ο κ. Πέτσας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος Ιουνίου. Υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν οι πολίτες.

Πηγή: iefimerida.gr

v