Νιώθω με τη στάση της κοπέλας μου ότι πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε εκείνη και την οικογένεια μου. Τι να κάνω;

Νιώθω με τη στάση της κοπέλας μου ότι πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε εκείνη και την οικογένεια μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με την κοπέλα μου είμαστε μαζί δύο χρόνια εκ των οποίων κάποιοι μήνες σε απόσταση. Όποτε της ανακοινώνω ότι θέλω να πάω στον τόπο καταγωγής μου για να δω την οικογένεια μου αναστατώνεται και τσακωνόμαστε. Μέσα στην καραντίνα δεν με χωράει το σπίτι αφού μένω μόνος μου και εκείνη δεν μπορεί να βλεπόμαστε κάθε μέρα λόγω υποχρεώσεων. Αποφάσισα λοιπόν να πάω να τους δω και εκείνη αντέδρασε και στεναχωρήθηκε λέγοντας μου ότι την αφήνω μόνη και ότι δεν ξέρουμε πότε θα λήξει όλο αυτό με τις μεταφορές. Νιώθω με τη στάση της ότι πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε εκείνη και την οικογένεια μου. 

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την επικοινωνία και το πολύ σημαντικό θέμα αυτό που θέτετε προς συζήτηση. Οι σχέσεις, γενικά, είναι εξαιρετικά συνθέτες και είναι σημαντικό που αναζητάτε μια ισορροπία ώστε να τις διατηρήσετε όλες μέσα στο προχώρημα σας.

Η απόσταση είναι ένας σημαντικός παράγοντας ανάμεσα στους συντρόφους. Είναι υπέροχο που η σύντροφος σας λαχταράει να σας έχει κοντά της! Αλίμονο εάν δεν ένιωθε έτσι. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι κάθε άλλη σημαντική σχέση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αντιθέτως, η δυσκολία αυτή σηματοδοτεί την εξέλιξη σας! Οι σχέσεις σας, στη φάση αυτήν της ενήλικης ζωής, χρειάζονται αναβάθμιση έτσι ώστε να συμπορεύονται με το προχώρημα σας. 

Είστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση, και απαιτητική βεβαίως, να βάλετε νέους όρους και όρια στις σχέσεις σας ώστε να παραμείνουν λειτουργικές στον χρόνο και να μπορείτε να τις χαρείτε! Τα όρια αυτά θα σας βοηθήσουν να νιώσετε τις σχέσεις σας ως ελευθερίες κι όχι ως περιορισμούς. Μιλήστε με την σύντροφό σας και εξηγήστε της πόσο σημαντική είναι η ίδια για εσάς, αλλά και πόσο σημαντικοί είναι και πολλοί άλλοι άνθρωποι στη ζωή σας.

Δεν υπάρχει κανένα συμφέρον εάν κλειστείτε στο μεταξύ σας. Αντιθέτως θα χάσετε. Το πόσο ωστόσο θα ανοίξετε είναι κάτι σημαντικό που έχετε να διαπραγματευτείτε αρχικά με τον εαυτό σας κι έπειτα με τη σχέση σας. 

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.   

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v