Έρευνα: «Eκατομμύρια παιδιά θα βρεθούν αντιμέτωπα με την πείνα μετά τον κορονοϊό»

Έρευνα: «Eκατομμύρια παιδιά θα βρεθούν αντιμέτωπα με την πείνα μετά τον κορονοϊό»

Παρότι μιλάμε για τις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία, οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι τεράστιες όχι μόνο σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και στην οικονομία! Η άφιξη του κορονοϊού τον Μάρτιο και το κλείσιμο των επιχειρήσεων που ακολούθησε, προκάλεσαν μαζική ανεργία και μια ισχυρή οικονομική ύφεση. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης ήταν οι γονείς ανήλικων παιδιών με χαμηλά εισοδήματα, ενώ μετά από όλη αυτή την κατάσταση, αναμένεται να βρεθούν στα όρια της πείνας εκατομμύρια παιδιά... 

Οι αριθμοί που σοκάρουν

Το 12% των ενηλίκων στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι δεν είχε «μερικές φορές» ή «συχνά» αρκετά για να φάει, τον περασμένο μήνα σύμφωνα με το Feeding America. 

Το 10% των μητέρων παιδιών κάτω των 5 ετών δήλωσε πως υπέφεραν από την πείνα κάποια στιγμή τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, σύμφωνα με μια έρευνα του ινστιτούτου Brookings.

Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα θεωρηθούν ότι βρίσκονται σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας φέτος, εκ των οποίων περίπου 17 εκατομμύρια παιδιά. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επισιτιστική ανασφάλεια είναι αυτή τη στιγμή η υψηλότερη που έχει ποτέ καταγραφεί την σύγχρονη εποχή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λόρεν Μπάουερ, υπεύθυνη για τις οικονομικές έρευνες στο Brookings Institution.

Η Κλόε Ουότερμαν, υπεύθυνη του προγράμματος για την οργάνωση Friends of the Earth, υπενθυμίζει πως «Η διατροφή και η γεωργία αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% της αμερικανικής οικονομίας, όμως το 100% των ανθρώπων τρώει».

Η Κίμπερλι, 14 ετών, δεν φοβόταν την πείνα

Η πανδημία του οδήγησε στο κλείσιμο του σχολείου της και η αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης απελάσει τον πατέρα του στο Σαλβαδόρ. Σήμερα, η 14χρονη Κίμπερλι, λέει ότι δεν φοβόταν την πείνα. Όμως, ο μισθός της μητέρας της, τα μοναδικά χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι, δεν επαρκεί για να φάει εκείνη και οι δύο μικρότερες αδελφές της. Επομένως, η 14χρονη κάθεται στην ουρά μπροστά από ένα σχολείο για να πάρει τρόφιμα, που διανέμονται έπειτα από πρωτοβουλία μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

«Μου ραγίζει την καρδιά» αναφέρει μετανάστης από τη Νιγηρία

«Μου ραγίζει την καρδιά», αναφέρει ο Άγιο Ακινρέμι, ένας μετανάστης από τη Νιγηρία, που άρχισε να πηγαίνει εκεί αναζητώντας τροφή για τη γυναίκα και τα παιδιά τους, αφότου έχασε τη δουλειά του. «Ήταν ένα πολιτισμικό σοκ για εμένα να έρθω στις ΗΠΑ για να βρω τόσο μεγάλη επισιτιστική ανασφάλεια».

Κρατος και MKO

Το βασικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την παροχή τροφίμων στις ευάλωτες οικογένειες παρουσιάζει αρκετά κενά ενώ δεν δίνει ε χπαρκή χρήματα για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες. 

Από την άλλη, η οργάνωση Baltimore Hunger Project, προσφέρει τρόφιμα κάθε Σαββατοκύριακο στο Μέριλαντ και τα περίχωρά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες της, τα αιτήματα τριπλασιάστηκαν από την αρχή της πανδημίας και αυτή τη στιγμή η οργάνωση βοηθάει 2.000 οικογένειες.

Πηγή: ethnos.gr

v