Δερμιτζάκης: «Τα παιδιά να μην παίζουν με άλλα παιδιά, ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο»

Δερμιτζάκης: «Τα παιδιά να μην παίζουν με άλλα παιδιά, ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο»

Ενώ η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, από σήμερα το πρωί ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλείε και τα ΚΤΕΟ ενώ η αγορά θα ακολουθήσει το μοντέλο του click away ώστε να τονωθεί η οικονομία και να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές εν όψη εορτών. 

Ωστόσο, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ανησυχία τόσο για την μέθοδο click away, όσο και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Συνιστά το ρεβεγιόν να είναι «κλειστό» αλλά και τα παιδιά μας να αποφεύγουν να πάιζουν με άλλα παιδιά. 

Τα παιδιά να μην παίζουν με άλλα παιδιά

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν πρέπει να συζητάμε για ρεβεγιόν, το μοντέλο είναι πολύ κλειστές οικογένειες, με πολλή προσοχή, με τα παιδιά να μην παίζουν με άλλα παιδιά, μια δεύτερη οικογένεια το πολύ».

Το click away είναι εντελώς άγνωστο στην Ελλάδα

«Σε αυτή τη φάση οι πειραματισμοί δεν βοηθούν, πρέπει να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε… Να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε λίγο ή καθόλου εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού με μια μείωση που δεν είναι σταθερή, νομίζω ότι πειραματιζόμαστε να πάνε τα πράγματα χειρότερα. Το click away είναι εντελώς άγνωστο στην ελληνική πραγματικότητα και γενικότερα εντελώς άγνωστο, αυτό στο εξωτερικό γίνεται σε πολύ μεγάλα μαγαζιά και όχι στο πεζοδρόμιο. Μπορεί κάποια πράγματα να μην μπουν ποτέ σε μια σειρά… Πώς θα κρατήσουμε αποστάσεις και ουρές στην Ερμού που το ένα μαγαζί είναι δίπλα στο άλλο; Το 10 λεπτά με 9 άτομα είναι ασύμβατο. Υπάρχει ασυμβατότητα σε αυτούς τους αριθμούς» επέμεινε ο καθηγητής.

Δεν υπάρχει σταθερή μείωση κρουσμάτων

O κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε πως «υπάρχει μεγάλη αστάθεια για το πώς γίνεται ο έλεγχος της πανδημίας της μετάδοσης, δεν υπάρχει σταθερή μείωση, αν υπήρχε τότε θα έλεγα είναι αργό αλλά σταθερά αργό, που σημαίνει προβλέψιμο. Αν κάνουμε εμβόλιο στη φάση κορύφωσης κινδυνεύουμε να ευνοήσουμε την εξάπλωση του ανθεκτικού ιού, κι αυτό είναι παγκόσμιο θέμα, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».

Πηγή: in.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v