Η πεθερά μου έρχεται καθημερινά στο σπίτι μας και δεν έχουμε χρόνο σαν ζευγάρι. Τι να κάνω;

Η πεθερά μου έρχεται καθημερινά στο σπίτι μας και δεν έχουμε χρόνο σαν ζευγάρι. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Μετακομίσαμε εδώ και και έξι μήνες κοντά στην πεθερά μου. Μας αρέσει η περιοχή και το σπίτι είναι πάρα πολύ καλό και με χαμηλό ενοίκιο. Με το που μπήκαμε στο σπίτι μετά από ένα μήνα άρχισαν τα προβλήματα. Η πεθερά μου ερχόταν συνεχώς μέχρι που η κατάσταση έγινε ανυπόφορη - δεν είχαμε καθόλου προσωπικό χρόνο με τον άντρα μου και εκείνη ερχόταν σχεδόν καθημερινά. Ο άντρας μου δουλεύει πολλές ώρες και μόνο το πρωί είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο όμως εκείνη ερχόταν και δεν μας άφηνε να πούμε ούτε μια κουβέντα. Δεν μπορώ άλλο αυτή την κατάσταση!

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σύντροφοι στις διάφορες φάσεις της σχέσης τους και της ζωής χρειάζεται να επεξεργάζονται και να ορίζουν ή επαναπροσδιορίζουν τα όρια τους. Τα όρια αυτά αφορούν τόσο τη μεταξύ τους σχέση, όσο και τις σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο που τους περιβάλλει.

Πριν έξι μήνες λοιπόν κάνατε μια σημαντική αλλαγή για εσάς. Αλλαγή κατοικίας. Το νέο σας σπίτι που σας αρέσει πολύ, τυχαίνει ή επιλέξατε να είναι κοντά στο σπίτι της μητέρας του συντρόφου σας. Το πότε και το εάν η πόρτα σας είναι ανοιχτή για επισκέψεις είναι ωστόσο ένα θέμα που έχετε την ευθύνη να αποφασίσετε

Έχετε να θέσετε ένα όριο με το οποίο εσείς να είστε ικανοποιημένοι. Συζητήστε με τον σύντροφό σας τι σας ταιριάζει και με ποιο τρόπο και συχνότητα θα επιθυμούσατε τις επαφές σας. Στη συνέχεια το επικοινωνείτε πολύ ωραία και στους γύρω σας και χαίρεστε τον χρόνο μεταξύ σας αλλά και με τους αγαπημένους σας χωρίς να νιώθετε επιβάρυνση αφού έχετε συμμετάσχει ενεργά στον προγραμματισμό σας.

Η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού είναι πολύ σημαντική. Αξιοποιήστε την με καλή διάθεση για επιπλέον αλλαγές!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v