Παπαευαγγέλου: «Θέλουμε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο, τους το χρωστάμε»

Παπαευαγγέλου: «Θέλουμε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο, τους το χρωστάμε»

Η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας μοιάζει να βελτιώνεται, αλλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι ΜΕΘ εξακολουθούν να ασφυκτιούν ενώ οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τις μέρες των γιορτών. Ωστόσο, το μέλημα όλων είναι να τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα τις επόμενες ημέρες ώστε τα κρούσματα να υποχωρήσουν αρκετά και σταδιακά να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία!

Αυτό εξάλλου τόνισε και παιδίατρος-λοιμωξιολόγος Βασιλική Παπαευαγγέλου στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, λέγοντας πως όλοι επιθυμούν να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολικά θρανία που τους έχουν λείψει. 

Η δήλωση της Βασιλικής Παπαυαγγέλου

«Θέλουμε μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά, όχι να γυρίσουμε πίσω στο Νοέμβριο. Θέλουμε μετά τις γιορτές, οπότε θα έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός, να αρχίσουμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, να αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητά μας, να γυρίσουν τα παιδιά στα σχολεία και σιγά-σιγά να αρχίσουν και οι άλλες δραστηριότητες της κοινωνίας μας.

Στη διάρκεια του δεύτερου κύματος, πολλές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που κατάφεραν να διατηρήσουν τη λειτουργία της εκπαίδευσης όπως και άλλες δραστηριότητες. Σας θυμίζω ότι ελάχιστες είναι οι χώρες στην Ευρώπη που έκλεισαν τα Δημοτικά σχολεία. Συνεπώς το χρωστάμε στα παιδιά μας, πρέπει να τα βοηθήσουμε να επιστρέψουν, ακόμα και πριν από εμάς, στη ρουτίνα που τόσο πολύ τους έχει λείψει.»

Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

Ο κος Χαράλαμπος Γώγος Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων, επεσήμανε πως πρέπει να φαίνεται καθαρά πως έχουμε μείωση κρουσμάτων για να αρχίσουν να γίνονται υποχωρήσεις στα περιοριστικά μέτρα και πως εάν είναι να ανοίξει κάτι στις 7 Ιανουαρίου 2021αυτό θα είναι τα Δημοτικά σχολεία. 

Πηγή: especial.gr

 

v