Χαρδαλιάς: Χριστούγεννα με πολύ αυστηρούς ελέγχους ακόμη και στα σπίτια (αν υπάρξει καταγγελία)

Χαρδαλιάς: Χριστούγεννα με πολύ αυστηρούς ελέγχους ακόμη και στα σπίτια (αν υπάρξει καταγγελία)

Τα φετινά Χριστούγεννα, αντιμετωπίζονται από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση ως ένα μεγάλο στοίχημα στη μάχη της πανδημίας που πρέπει να κερδηθεί! Εξάλλου, το μήνυμα που έστειλε εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν σαφές: «Όπως περάσαμε διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά». 

Οι οδηγίες του προς τους πολίτες ήταν ξεκάθαρες, ενώ έκανε έκκληση να τις ακολουθήσουμε προκειμένου αφενός να αποφύγουμε τα αυστηρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά και, αφετέρου, να μην δούμε τα κρούσματα να αυξάνουν επικίνδυνα. 

Οι οδηγίες του Ν. Χαρδαλιά

  • Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα βρεθούμε με μεγάλες παρέες. Στο γιορτινό τραπέζι να βρίσκονται έως δυο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα. Τα ίδια άτομα να συναντηθούν και στα δύο γιορτινά τραπέζια.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας 10 το βράδυ με 5 το πρωί θα βρίσκεται σε ισχύ καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών, χωρίς εξαίρεση Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  • Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα και ειδικά στα αστικά κέντρα από την ΕΛ.ΑΣ. και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ιδίως κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας.
  • Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα.

Έλεγχοι της αστυνομίας με drone, ακόμη και στα σπίτια

Η αστυνομία θα ενταντικοποιήσει τους ελέγχους ειδικά τις ώρες της απαγόρευσης, ενώ θα κάνει ελέγχους ακόμα και στα σπίτια των πολιτών εάν κάποιος καταγγείλει συγχρωτισμό πάνω από 9 άτομα. 

Εκκλησίες

Επιτρέπονται οι λειτουργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα με όριο 1 άτομο ανά 15 τμ στους ναούς και 2 μέτρα μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Μέγιστος αριθμός 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 άτομα σε Μητροπολιτικούς Ναούς. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας.

Πηγή: skai.gr

v