Η μάνα μου δεν εγκρίνει τον σύντροφό μου και τον αποκαλεί «χωριάτη». Τι να κάνω;

Η μάνα μου δεν εγκρίνει τον σύντροφό μου και τον αποκαλεί «χωριάτη». Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα, θα ήθελα να σας πω και εγώ το πρόβλημα που με βασανίζει. Τους τελευταίους μήνες έχω σχέση με τον αδερφό μιας πολύ καλής μου φίλης. Τα πάμε πολύ καλά αν και έχουμε τα καβγαδάκια μας σε φυσιολογικά πλαίσια λόγω της απόστασης που έχουμε. Το πρόβλημα είναι η μαμά μου, η οποία δεν δέχεται αυτή τη σχέση. Από την πρώτη στιγμή είχε αντιρρήσεις. Ποτέ δεν με ρωτάει πως τα πάμε ή πότε θα έρθει τέλος πάντων κάτι να δω ένα ενδιαφέρον. Και τώρα ήρθε για κάποιες μέρες μείναμε μαζί και σήμερα έφυγε κι γύρισα σπίτι. Για πρώτη φορά με ρώτησε πως περάσαμε και τι κάναμε και χάρηκα και εγώ επιτέλους. Αλλά μετά ξεκίνησε να λέει τα κλασικά: τι του βρίσκεις δεν έχετε κοινά, εσύ είσαι αλλιώς μεγαλωμένη, αυτός είναι ένας χωριάτης, με ντροπιάζεις με αυτή τη σχέση και με στενοχωρείς, πετάνε τα χρόνια και θα μείνεις μετά μόνη σου ή θα συμβιβαστείς με αυτή τη σχέση και διαφορά τέτοια. Και επικεντρώθηκε στο ότι η μητέρα του έχει γεννηθεί στην Αλβανία. Δεν αντέχω άλλο, με κάνει να νιώθω τύψεις και μου το βγάζει κάθε φορά από τη μύτη - δεν μ' αφήνει να το ζήσω, ενώ πρώτη φορά περνάω τόσο όμορφα με έναν άνθρωπο. Δεν ξέρω τι να κάνω, δεν αντέχω. 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σχέσεις απαιτούν ευθύνη. Ευθύνη επιλογής, ευθύνη απόφασης, ευθύνη φροντίδας! Την πολυεπίπεδη αυτήν ευθύνη φέρουν οι δύο σύντροφοι που επιλέγουν ο ένας τον άλλον για να δημιουργήσουν μια κοινή πορεία.

Εφόσον λοιπόν έχετε πάρει αυτήν την ευθύνη, δε χρειάζεστε συγκατάθεση για να χαρείτε. Μπορεί να βιώνατε πιο ευχάριστα την εμπειρία αυτήν εάν νιώθατε και τη μητέρα σας κοντά σας, δεν είναι ωστόσο απαραίτητη ώστε να απολαύσετε ότι όμορφο χτίζετε με τον σύντροφό σας.

Η μητέρα σας δικαιούται να έχει τη δική της άποψη. Είμαι βέβαιη ότι υπάρχει καλή πρόθεση πίσω από τα δύσκολα λόγια της. Θέλει να είστε ευτυχισμένη. Απαντήστε της λοιπόν ότι είστε ευτυχισμένη με διαφορετικά δεδομένα από αυτά που η ίδια θα επιθυμούσε, και υπερασπιστείτε την επιλογή σας, όχι προς εκείνη αλλά προς τα εσάς.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.   

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v