8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι το παιδί σας έχει την καλύτερη νονά του κόσμου

8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι το παιδί σας έχει την καλύτερη νονά του κόσμου

Είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι νονός, δηλαδή ο πνευματικός γονιός ενός παιδιού, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναλαμβάνουν αυτήν την θεάρεστη αποστολή χωρίς να είναι έτοιμοι να την φέρουν εις πέρας. Μπορείτε, λοιπόν, να νιώθετε πολύ τυχεροί, ως γονείς και κουμπάροι, αν έχετε βρει μια νονά που «τσεκάρει» τα περισσότερα από τα παρακάτω πολύ χτυπητά κριτήρια. Το γιατί είναι πολύ απλό: επειδή το παιδί σας έχει την καλύτερη νονά του κόσμου!

Είχε καπαρώσει τη θέση πριν τη σύλληψη

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια νονά να έχει αναλάβει αυτόν τον υπέροχο ρόλο με όλη της την καρδιά και όχι από μια παρόρμηση ή υποχρέωση. Αν η κουμπάρα σας λαχταρούσε να γίνει νονά του παιδιού σας πριν καν το συλλάβετε, τότε μάλλον το ήθελε αληθινά και το ήθελε πολύ. Με λίγα λόγια, έχει γεννηθεί για να βαφτίσει το μικρό σας.

Ήταν δίπλα σας τους απαιτητικούς πρώτους μήνες

Ο ρόλος μιας νονάς ξεκινά αμέσως μετά τη βάφτιση, δηλαδή μετά τους πρώτους μήνες του παιδιού στον κόσμο. Η γνωριμία τους, όμως, μπορεί να ξεκινήσει απ’ τις πρώτες μέρες κιόλας και να δυναμώνει συνεχώς. Αν η κουμπάρα σας ήταν δίπλα σε σας και το μωρό σας πολύ πριν φτάσετε στην εκκλησία, τότε θα είναι δίπλα σας για πάντα!

Θεωρεί τη βάφτισή του την πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής της

Για μας τους γονείς, η βάφτιση του παιδιού μας είναι μια μοναδική στιγμή στη ζωή του και τη δική μας και κρατάμε αυτή τη στιγμή στην καρδιά μας σαν φυλαχτό. Και για τους νονούς, όμως, η εμπειρία ενός τέτοιου μυστηρίου μπορεί να είναι σημαδιακή. Αν η κουμπάρα σας δεν σταματά να λέει πως η μέρα εκείνη την έχει σημαδέψει, τότε έχετε κάνει εξαιρετική επιλογή. 

Του παίρνει πάντα το καλύτερο δώρο

Τα παιδιά, το δίχως άλλο, λατρεύουν τα δώρα κι έτσι, πέρα απ’ τον πνευματικό της ρόλο, μια νονά πρέπει να ανταποκρίνεται με επιτυχία και στον ρόλο του… Άι Βασίλη πλήρους απασχόλησης. Αν η κουμπάρα σας χαίρεται να κάνει στο μικρό σας τα καλύτερα δώρα και να γεμίζει την καρδούλα του χαρά, τότε δεν είναι νονά, αλλά σωστό διαμάντι.

Είναι η πρώτη που παίρνει τηλέφωνο στα γενέθλια και στη γιορτή του

Οι νονοί έχουν συνδεθεί στο μυαλό μας με τη... λαμπάδα του Πάσχα, αλλά η παρουσία τους είναι απαραίτητη σε όλα τα ορόσημα και τις επετείους του πνευματικού τους τέκνου, σχεδόν όσο και η δική μας. Αν η κουμπάρα σας είναι η πρώτη που εύχεται στο μικρό σας και τρέχει στο σπίτι σας για αγκαλιές και φιλιά, τότε το παιδί είναι στα καλύτερα δυνατά χέρια.

Είναι πάντα πρόθυμη να κάνει μπέιμπι-σίτινγκ

Ένας πνευματικός γονιός οφείλει σε ένα βαθμό να είναι και αυτό που δηλώνει ο τίτλος του: γονιός – να ξέρει πως να φροντίσει ένα παιδί και υλικά εκτός από… πνευματικά. Αν η κουμπάρα σας τρελαίνεται να κάνει μπέιμπι-σίτινγκ και ξέρει τα πάντα για τα μωρά (ακόμα κι αν δεν έχει δικά της), τότε έχετε χτυπήσει φλέβα χρυσού, κι εσείς και το παιδί!

Περνάνε τέλεια μαζί

Τα παιδιά χρειάζονται στη ζωή τους ανθρώπους με τους οποίους νιώθουν άνετα, περνάνε όμορφα και χτίζουν μοναδικές αναμνήσεις. Οι γονείς εκπληρώνουν αυτόν τον ρόλο, αλλά στα θετικά ισχύει το «όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα». Αν το μικρό σας περνάει τέλεια όποτε βρίσκεται με τη νονά του, τότε έχετε κάνει την τέλεια επιλογή.

Σας λέει συνέχεια πως το νιώθει σαν δικό της

Τα είπαμε και πιο πάνω, ο νονός είναι και γονιός και γι’ αυτό πρέπει να νιώθει το βαφτιστήρι του, όχι σαν παιδί σας, αλλά σαν παιδί του. Αν η κουμπάρα σας, δείχνει κάτι τέτοιο με τα λόγια και τις πράξεις της, φροντίστε να την έχετε στα όπα όπα γιατί, πιθανότατα, το παιδί σας έχει την καλύτερη νονά σε όλον τον κόσμο!

v