Είμαι ανάμεσα σε δυο αγόρια αλλά φοβάμαι μήπως με το ένα είναι απλώς απωθημένο. Τι να κάνω;

Είμαι ανάμεσα σε δυο αγόρια αλλά φοβάμαι μήπως με το ένα είναι απλώς απωθημένο. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας και μέχρι αυτή την ηλικία δεν δέχτηκα καμία βοήθεια γιατί το θεωρώ αδυναμία. Έφτασα όμως στα όριά μου και νιώθω πως δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Εδώ και 3 χρόνια μιλάω φιλικά με ένα αγόρι το οποίο γνώρισα μέσω του ξαδέρφου μου. Είναι πολύ καλό παιδί, στην αρχή δεν έδινα σημασία, απλά ήμουν ευγενική γιατί έτσι είμαι με όλον τον κόσμο. Φέτος το καλοκαίρι αρχίσαμε μια πιο έντονη συζήτηση, ας το πούμε ερωτική. Κάποια στιγμή μου έκανε ένα κλικ και απλά ένιωσα κάτι σαν έρωτα, το οποίο ξέρω ότι δεν είναι έρωτας, αλλά ''κόλλημα'' όπως το λένε ορισμένοι. Μια στιγμη μου λέει πως έκανε λαθος που μίλησε πιο ερωτικά και οτι τώρα θελει να συγκεντρωθεί στις πανελλήνιες και πως το επόμενο καλοκαίρι θα ερθει στο χωριό μου να με δει (δεν τον εχω δει ποτέ από κοντά). Όταν μου το είπε αυτο ένιωσα οτι δεν ενδιαφέρεται και απλά θέλει να τα φτιάξουμε το καλοκαίρι για να περάσει ο χρονος του. Σταματήσαμε να μιλάμε με δική μου πρωτοβουλία. Τον Σεπτάμβριο ομως ολα άλλαξαν, γνωρισα ενα υπέροχο αγορι. Το μοναδικο αγόρι που έκανε τοσες θυσίες για μενα. Γνωριζόμαστε 4 μηνες και έχουμε σχέση 3 μήνες. Έκανα τα πάντα με αυτον τον άνθρωπο, με έχει δει σε ολες μου τις καταστάσεις και γω το ιδιο. Νιώθω πολυ διαφορετικά με αυτόν τον άνθρωπο. Αλλα με το άλλο παιδι ένιωσα κατι δυνατό, κατι σαν έρωτα . Μεχρι χθες ολα μια χαρά πήγαν μεταξύ μας, απλά θυμήθηκα το άλλο αγόρι και κατι άναψε μέσα μου, έμεινε απωθημένο και απλα νιώθω ότι με έχει επηρεάσει πάρα πολύ, νιώθω οτι θα παρατήσω την σχολή μου γι'αυτόν. Εγω φταίω και δεν ξέρω για πρώτη φορά πως να διαχειριστώ μια κατάσταση. Είμαι σε μεγάλο δίλημμα και νιωθω άσχημα πως πρέπει να αναγκαστώ να επιλεξω ενα απο τα αγόρια, γιατί καλώς ή κακώς δεν είναι πράγματα, αλλά ψυχές!!! Σας ευχαριστώ παρα πολύ για τον χρόνο σας και θα εκτιμούσα παρα πολύ αν μου απαντήσετε, το έχω ανάγκη!!!

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες. Ο τρόπος που επιλέγουμε έναν σύντροφο, το πώς διαμορφώνουμε μια σχέση, οι όροι που βάζουμε, η σχέση με τον εαυτό μας είναι μόνο μερικά από τα πολλά και πολύ σημαντικά θέματα που έρχονται στην επιφάνεια όταν συναντάμε έναν άνθρωπο. 

Είστε ένας υπέροχος νέος άνθρωπος στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής! Πόσο όμορφο που επιτρέπετε στον εαυτό σας να σας δημιουργηθούν προβληματισμοί και ερωτήματα για την πορεία σας! Αυτό, όχι μόνο δε σας καθιστά αδύναμη, αντιθέτως φανερώνει τη λειτουργικότητα σας! 

Οι σπουδές σας είναι πολύπλευρα αξιοποιήσιμες. Έχετε να κατανοήσετε τον εαυτό σας και να σας φροντίσετε έτσι ώστε να ζήσετε μια πλήρη και όμορφη ζωή! Οι σχέσεις σας είναι οι άνθρωποι που θα επιλέξετε ώστε να σας συντροφεύσουν σε αυτό το όμορφο και μοναδικό ταξίδι. Επομένως αξίζει να είναι οι καλύτερες για εσάς. Ακούστε τον εαυτό σας και επιτρέψτε του να διαπραγματευτεί πολλά θέματα από την αρχή. Να αλλάξει, να μεγαλώσει, να ευχαριστηθεί!

Μια προσωπική επεξεργασία θα σας βοηθούσε στην κατανόηση του εαυτού σας και των συναισθημάτων ώστε οι υγιείς προβληματισμοί σας να μην εξελίσσονται σε άλυτα διλήμματα.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.   

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v