Ανακοίνωση δημοτικού σχολείου: «Κάθε μαθητής να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα»

Ανακοίνωση δημοτικού σχολείου: «Κάθε μαθητής να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα»

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της χώρας επιστρέφουν από σήμερα στις σχολικές αίθουσες, με μεγάλη προσοχή και αυστηρά μέτρα. Ένα από αυτά, υπαγορεύει να αερίζονται καλά οι τάξεις και να παραμένουν τα παράθυρα να παραμένουν ανοιχτά πριν την έναρξη των μαθημάτων και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Tο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη, που υποδέχεται σήμερα τους μαθητές του, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους γονείς για τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω κορονοϊού. Για την αντιμετώπιση των παγωμένων αιθουσών λόγω των ανοιχτών παραθύρων, μάλιστα, σύστησε τη χρήση... κουβέρτας. 

«Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για τον λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Ανταποκρίθηκαν τα παιδιά στην οδηγία της διευθύντριας 

Τα περισσότερα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας Σμαραγδής Ζαπατέτα. «Το κάναμε για να προφυλάξουμε ακόμη περισσότερο τους μαθητές μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες του υπουργείου και τις προσαρμόζουμε στις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας. Η θερμοκρασία πέφτει και τα παράθυρα θα πρέπει να είναι ανοιχτά για να αερίζεται ο χώρος. Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη προστασία των μαθητών. Οι περισσότεροι ήρθαν σήμερα στο σχολείο» δήλωσε στο ethnos.gr η κ. Ζαπατέτα.

Πηγή: ethnos.gr

v