Εξαδάκτυλος: Καλύτερα να άνοιγαν τα μαγαζιά αντί των σχολείων για να έχουν εισόδημα οι γονείς

Εξαδάκτυλος: Καλύτερα να άνοιγαν τα μαγαζιά αντί των σχολείων για να έχουν εισόδημα οι γονείς

Η απόφαση γα το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων έχει ληφθεί εδώ και μέρες, ενώ σήμερα οι μικροί μαθητές πήγαν επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες. Ωστόσο, το lockdown πήρε κι άλλη παράταση με το λιανεμπόριο να παραμένει ερμητικά κλειστό!

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, θέτει εκ νέου το δίλημμα σχολεία ή λιανεμπόριο κάνοντας σαφές πως προτιμά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όπως εξήγησε σε χθεσινή του ανάρτησή του στο twitter: «Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση».

Είναι σημαντικότερο να κρατηθεί η δουλειά και το εισόδημα του σπιτιού

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πως , «η πλειοψηφία της επιτροπής προτίμησε να ανοίξει το σχολείο, η μειοψηφία το λιανεμπόριο. Τα διλήμματα αυτά, που είναι σκληρά και δύσκολα τα θέτει η άνιση μάχη που δίνουμε με τον ιό. Κατά τη δική μου άποψη, είναι σημαντικότερο να κρατηθεί η δουλειά και το εισόδημα του σπιτιού από το να επιστρέψει το παιδάκι στο φυσικό του περιβάλλον μια εβδομάδα νωρίτερα», είπε.

«Αυτό που έχει σημασία είναι η έναρξη να γίνει με ασφάλεια»

«Πρέπει να καταβάλλουμε όλοι μια προσπάθεια ώστε αυτό το πρώτο βήμα άρσης του lockdown να γίνει με ασφάλεια. Εδώ θα παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο οι γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια να μη δουν το άνοιγμα των σχολείων ως μια ευκαιρία κοινωνικοποίησης δικής τους. Δηλαδή θα πρέπει να μην το δουν σαν μια ευκαιρία να συναντηθούν οι γονείς των παιδιών που αναπτύσσουν και φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, να μην συναντιούνται το πρωί ή το μεσημέρι να πιουν καφέ η να συζητούν, γιατί ειδικά την ώρα που κάνουμε διάλειμμα ή πίνουμε καφέ, κατεβαίνουν οι μάσκες και εκεί υπάρχει διάδοση του κοροναϊού», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Πηγή: in.gr

v