Κ. Μητσοτάκης: Ανεβαίνει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Κ. Μητσοτάκης: Ανεβαίνει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Παρόλο που τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών παρουσιάζουν βελτίωση και ο εμβολιασμός συνεχίζεται κανονικά, κυβέρνηση και ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος και εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί.

Άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης σε αυτή τη φάση είναι να πάρει μια ανάσα η οικονομία της χώρας. Σήμερα, μάλιστα, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αφού πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Πρόστιμο €500 σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Ωστόσο, για να αποφευχθούν οι συγχρωτισμοί και η ανεπιθύμητη διασπορά του ιού, ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί το πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης και μη τήρησης των μέτρων από 300 ευρώ που είναι σήμερα σε 500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ οι μετακινήσεις επιτρέπονται έπειτα από την αποστολή sms στο 13033 και έχοντας πάντα μαζί μας ταυτότητα. 

Συνεχίζεται κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 το πρωί εξακολουθεί να ισχύει, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Στις περιοχές επίσης με αυστηρά περιοριστικά μέτρα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 18:00 έως τις 05:00.

v