Τα 10 λάθη στην εμφάνισή μας που μας προσθέτουν... 10 χρόνια!

Τα 10 λάθη στην εμφάνισή μας που μας προσθέτουν... 10 χρόνια!

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε συμφιλιωθεί με την ηλικία μας και έχουμε αγαπήσει τον εαυτό μας γι' αυτό που πραγματικά είναι. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θέλουμε να δείχνουμε μεγαλύτερες απ' όσο είμαστε. Διάφορα λάθη στο στιλ, στο μακιγιάζ ακόμα και στο κούρεμα ή το χτένισμά μας, όμως, μας προσθέτουν... χρόνια! Δείτε ποια είναι αυτά και αποφύγετέ τα πάση θυσία.

Τα φαρδιά ρούχα

Εμείς οι γυναίκες είμαστε αρκετά ευαίσθητες στο θέμα των παραπανίσιων κιλών και στην προσπάθειά μας να τα κρύψουμε, επιλέγουμε να φοράμε πολύ φαρδιά ρούχα που, όχι μόνο δεν μας κολακεύουν αλλά μας προσθέτουν και χρόνια! Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να αποχωριστούμε την αγαπημένη μας φαρδιά μπλούζα ή ζακέτα. Ακολουθήστε έναν απλό κανόνα και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε για το στιλ σας, ούτε για...την ηλικία σας. Όταν φοράτε φαρδιά μπλούζα ή ζακέτα, επιλέξτε στενό παντελόνι ή φούστα ή αντίστροφα.

Σκούρα χρώματα

Για τον ίδιο λόγο που αναφέραμε παραπάνω, προτιμούμε τα σκούρα χρώματα θεωρώντας ότι θα μας κάνουν να φαινόμαστε πιο αδύνατες. Η... μαύρη αλήθεια, όμως, είναι ότι μας κάνουν να δείχνουμε έως και 10 χρόνια μεγαλύτερες απ' ότι είμαστε! Το μαύρο ή το σκούρο γκρι χρώμα μπορεί να είναι πασπαρτού και να ταιριάζει με τα πάντα, αν όμως δεν συνδυαστεί με πιο ανοιχτές αποχρώσεις, το αποτέλεσμα είναι «μουντό» και σίγουρα καθόλου νεανικό. Γι' αυτό μην φοβάστε να φορέσετε ανοιχτά χρώματα - θα σας βγει σε καλό!

Ίδιοι χρωματικοί συνδυασμοί με τα αξεσουάρ

Πριν από μερικές δεκαετίες, ήταν η επιτομή του στιλ να ταιριάζουν χρωματικά τα παπούτσια με την τσάντα και τα λοιπά αξεσουάρ. Ωστόσο, αυτή η τάση θεωρείται πλέον παλιομοδίτικη με αποτέλεσμα να μας μεγαλώνει παρά τη θέλησή μας. Η λύση βρίσκεται στο να πειραματιστούμε με διάφορες χρωματικές παλέτες και να δώσουμε στο στιλ μας έναν πιο νεανικό και σύγχρονο χαρακτήρα.

Τα τεράστια και ογκώδη κοσμήματα

Τα μεγάλα και ογκώδη κοσμήματα με τα χρωματιστά πετράδια και τις βαριές αλυσίδες μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακά αλλά προσθέτουν χρόνια! Μια ηλικιωμένη γυναίκα που φοράει ένα τέτοιο κόσμημα σίγουρα θα αποσπάσει την προσοχή από το ρυτιδιασμένο δέρμα ωστόσο, για εμάς κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Liner και μαύρο μολύβι στις κάτω βλεφαρίδες

Το να τονίζετε υπερβολικά τις κάτω βλεφαρίδες μπορεί να κάνει τα μάτια σας να δείχνουν πεσμένα και να τραβήξει την προσοχή στους μαύρους κύκλους. Αντίθετα, απλώστε έντονη μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες, από την ρίζα μέχρι την άκρη, για να δώσετε ένταση και να κάνετε τα μάτια να δείχνουν πιο «σηκωμένα». Φυσικά, αυτό θα σας κάνει να φαίνεστε αν όχι μικρότερη, σίγουρα στην ηλικία σας!

Έντονο βάψιμο στα φρύδια

Τα φρύδια παίζουν σπουδαίο ρόλο στο μακιγιάζ γι' αυτό και όταν τα υπερτονίζουμε με κάποιο σκούρο μολύβι ή σκιά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να φαινόμαστε μεγαλύτερες και μάλιστα, να έχουμε μια πιο «σκληρή» εμφάνιση. Προτιμήστε, λοιπόν, σκιές έναν με δυο τόνους πιο ανοιχτές απ' ότι το φυσικό σας χρώμα για πιο νεανικό αποτέλεσμα. 

Υπερβολικά βγαλμένα φρύδια

Κάποτε τα πολύ λεπτά φρύδια ήταν μόδα που, ευτυχώς πέρασε! Όσο πιο φυσικά φαίνονται τα φρύδια σας τόσο το καλύτερο, ανεξάρτητα από τις ατέλειες που πιθανώς να έχουν. 

Σκούρα βαφή μαλλιών

Eκτός κι αν είναι φυσικά, οι πολύ σκούρες βαφές μαλλιών σας κάνουν να φαίνεστε... πολλά χρόνια μεγαλύτερη. Επιλέξτε ένα πιο γλυκό χρώμα ή ανοιχτόχρωμα highlights που θα σας δώσουν έναν αέρα φρεσκάδας.

Μακριά μαλλιά χωρίς όγκο

Όσο και αν μας αρέσουν τα μακριά μαλλιά, από μια ηλικία και έπειτα, χρειάζεται να έχουν και τον κατάλληλο όγκο για να υποστηρίξουμε αυτό κούρεμα. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα φαίνεται ατημέλητο και «κουρασμένο» και σίγουρα μας προσθέτει αρκετά χρόνια.

Oλόισιες αφέλειες

Οι μονοκόμματες αφέλειες χωρίς ίχνος φιλαρίσματος δεν μας κολακεύουν και δίνουν την εντύπωση μιας επιτήδευσης για να φαινόμαστε νεότερες. Προτιμήστε τις έντονες μύτες και τα φιλαρίσματα έτσι ώστε να είσαι πιο φρέσκες.

Φωτογραφίες: brightside.me και pinterest.com

v