«Τα αγόρια που φροντίζουν τον εαυτό τους γίνονται καλύτεροι σύζυγοι»

«Τα αγόρια που φροντίζουν τον εαυτό τους γίνονται καλύτεροι σύζυγοι»

Παρόλο που σαν κοινωνία έχουμε καταφέρει να απαλλαγούμε από πολλά στερεότυπα, για ορισμένους είναι ακόμα δύσκολο να αποτινάξουν το σύνδρομο του «άντρα-πασά», που δεν ξέρει ούτε μακαρόνια να βράσει ή να πλύνει τα πιάτα. Για όσες μεγαλώνουμε αγόρια είναι πολύ σημαντικό να τα μάθουμε να φροντίζουν τον εαυτό τους και να μην στηρίζονται (ούτε να εκμεταλλεύονται!) στο μέλλον τη γυναίκα τους. Το κείμενο αυτής της μαμάς μας βάζει σε σκέψεις.

 

«Τις προάλλες, καθώς συμμάζευα την κουζίνα ενώ είχα αγκαλιά την μικρή μου κόρη, ο 9χρονος γιος μου προσπαθούσε να μου αποσπάσει την προσοχή. Με ακολουθούσε για να μου δείξει μια ζωγραφιά του και κάθε λίγο φώναζε: ''Κοίτα μανούλα τι έφτιαξα! Δεν είναι πολύ ωραίο;''.

Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα με τους άντρες που δεν βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού ξεκινάει από εμάς, τις μαμάδες τους.

Τους καλομαθαίνουμε! Τους δίνουμε την απόλυτη προσοχή μας, ακόμα και όταν δεν έχουμε καθόλου χρόνο, αντί να τους μαθαίνουμε να βοηθάνε και να φροντίζουν τον εαυτό τους. 

Αμέσως, μόλις έκανα αυτή τη σκέψη ζήτησα από τον γιο μου να με βοηθήσει στις δουλειές. Δεν έφερε αντιρρήσεις, έκανε ό,τι του είπα και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Αργότερα, είχα μια συζήτηση μαζί του και με τον αδερφό του ο οποίος είναι τώρα 11 χρονών. Ήθελα να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η βοήθειά τους.

Τους είπα: ''Θα ήθελα να με νοιάζεστε περισσότερο. Ίσως να μην σας πειράζει αν το σπίτι ακατάστατο ή βρώμικο όμως μπορείτε να με βοηθάτε περισσότερο; Θα κάνει καλό και εσάς, γιατί θα μπορείτε να φροντίζετε τον εαυτό σας μόνοι σας όταν εγώ δεν θα μπορώ πια.'' Έδειξαν να καταλαβαίνουν και ελπίζω ο χρόνος να το δείξει. 

Μαμάδες, πιστέψτε με! Είναι στο χέρι μας να μεγαλώσουμε ανεξάρτητους άντρες που ξέρουν να φροντίζουν τον εαυτό τους, αλλά και να βοηθούν τις γυναίκες τους.

Μην μεγαλώνετε αγόρια που δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα και στηρίζονται στους άλλους.

Μην μεγαλώνετε άντρες που δεν ξέρουν πώς να κρατούν καθαρό το σπίτι τους.

Ας μάθουμε στους γιους μας να σέβονται την γυναίκα που θα σταθεί στο μέλλον δίπλα τους, έτσι ώστε καμία κοπέλα να μη χρειαστεί να παρακαλέσει για λίγη βοήθεια.»

Πηγή: herviewfromgome.com

v