Δεν θέλω να ‘ρχεται η πεθερά μου κάθε μέρα σπίτι να παίζει με το παιδί. Τι να κάνω;

Δεν θέλω να ‘ρχεται η πεθερά μου κάθε μέρα σπίτι να παίζει με το παιδί. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα, το δικό μου πρόβλημα είναι με την πεθερά μου. Μένουμε πάνω κάτω εδώ και 6 χρόνια. Τα προβλήματα ξεκίνησαν εδώ και ενάμισι χρόνο αφότου ήρθε η κορούλα μας στον κόσμο. Τον περσινό χειμώνα ερχόταν κάθε μέρα στο σπίτι μας μια συγκεκριμένη ώρα, στις 11, και μπορεί να καθόταν 2-3 ώρες. Όσο περνούσε ο καιρός αυτό με κούρασε πάρα πολύ. Ευτυχώς τον Μάρτιο γύρισα και πάλι στην δουλειά κο όλο αυτό ξεχάστηκε. Τώρα είμαι έγκυος στο 2ο παιδάκι μου και λόγω covid σε λίγο καιρό θα σταματήσω πάλι την δουλειά, αλλά δεν θέλω να περάσω τα ίδια με πέρισυ - να έρχεται κάθε μέρα στο σπίτι για να παίξει με την μικρή. Πώς μπορώ να το διαχειριστώ; Πώς να της εξηγήσω πως όλο αυτό με κουράζει και με ρίχνει ψυχολογικά;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να χαίρεστε την κορούλα σας και με το καλό να υποδεχθείτε και το μωρό σας! Τα παιδιά σας ήδη σας έχουν βάλει σε μια διαδικασία επεξεργασίας ώστε να διαμορφώσετε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα νιώθετε καλά και θα μπορέσετε να προσφέρετε στην οικογένεια σας!

Για να διαμορφώσετε το περιβάλλον αυτό χρειάζονται όρια. Όρια που εσείς και ο σύζυγός σας αποφασίζετε και αφορούν όλους τους ανθρώπους εκτός της οικογένειας σας. Είναι καλό να αξιοποιήσετε την εμπειρία σας ώστε να κάνετε αλλαγές για να μην ξαναβρεθείτε σε δύσκολη θέση.

Φαίνεται λοιπόν ότι έχετε εκ νέου να συζητήσετε το ωράριο επισκεπτηρίου που έχει το σπίτι σας ή εάν για κάποια χρονική περίοδο δε θα δεχθείτε επισκέψεις εάν αυτό σας ταιριάζει. Η ευθύνη είναι δική σας και οι αποφάσεις δικές σας. Όταν είστε έτοιμοι, αυτό που χρειάζεται σαν επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση των αποφάσεων σας. Εάν εσείς είστε συνεπείς ως προς αυτές, όλοι οι υπόλοιποι, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν, δε μένει παρά να τις ακούσουν.

Εστιάστε λοιπόν στο σπίτι σας, στον σύντροφό σας και μαζί πολύ καλά μπορείτε να καταφέρετε να φτιάξετε το κλίμα που επιθυμείτε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v