Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Να κλείσουν τα σχολεία άμεσα!»

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Να κλείσουν τα σχολεία άμεσα!»

Έχει περάσει ένας χρόνος από την εμφάνιση του κορονοϊού στην Ελλάδα και η πανδημία όχι μόνο δεν φτάνει στο τέλος της, αλλά μοιάζει να ξεκινάει πάλι από την αρχή. Η βρετανική μετάλλαξη του ιού, που είναι πιο μεταδοτική και ανθεκτική, αρχίζει να εξαπλώνεται σε βαθμό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς. Στα μέτρα που προτείνουν ώστε να σταματήσει η διασπορά της, είναι και το κλείσιμο των σχολείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, είναι θέμα χρόνου η επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης.

«Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα και θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές», ανέφερε την Τετάρτη σε στηλεοπτική του συνέντευξη και συμπλήρωσε: 

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με δεδομένο ότι έχουμε αυτόν τον καινούργιο ιό που μεταδίδεται ταχύτερα, δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού».

Πιο διαλλακτικοί Τσιόδρας και Παγώνη

Αντιθέτως η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο protothema, είπε πως «τα στοιχεία που έχουμε δεν δείχνουν ότι φταίνε τα σχολεία για την αύξηση των κρουσμάτων. Σίγουρα υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία και θα έχουμε κι άλλα ενδεχομένως, αλλά μέχρι εκεί».

Ο κ. Τσιόδρας, πάλι, αναφερόμενος στη σχέση κορονοϊού και παιδιών τόνισε: «Η επιδημία ακόμη δεν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τα παιδιά, καθώς επίσης δεν νοσούν τόσο σοβαρά. Ωστόσο μπορούν ακόμη να μεταδώσουν ή να κολλήσουν τη νόσο στην οικογένειά τους».

Πληροφορίες από: iefimerida.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v