Lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 και κλειστά μαγαζιά το ΣΚ

Lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 και κλειστά μαγαζιά το ΣΚ

Ύστερα από την πολύωρη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι συνεδριάζουν από τις 10.00 το πρωί, αποφασίστηκαν τα επιπλέον μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάσχεση του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα, όπως και το κλείσιμο των μαγαζιών. Ακόμη, θα ισχύσει τις επόμενες μέρες η λειτουργία των καταστημάτων με την μέθοδο click away τις καθημερινές και όχι click in shop, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, εκτός από τα Λύκεια.

Σε ότι αφορά τα σχολεία η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου εξήγησε ότι η επιτροπή επέλεξε να εισηγηθεί να μην επηρεαστεί σε αυτή τη φάση η εκπαίδευση, αλλά να γίνουν κινήσεις για περιορισμό της μετακίνησης, ειδικά το Σαββατοκύριακο.

Όπως ανακοίνωσε αργότερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο στις 6.00 θα ισχύουν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα εξής νέα μέτρα:

  • Ανοιχτά θα παραμείνουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκτός από τα Λύκεια, που αναστέλλεται η λειτουργία τους.
  • Επαναφορά του click away και αναστολή του click in shop στο λιανεμπόριο. 
  • Υπηρεσίες όπως τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα λειτουργούν όπως και πριν αλλά μόνο καθημερινές και όχι το Σαββατοκύριακο.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00 έως τις 5.00 το επόμενο πρωί το Σαββατοκύριακο.
  • Το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτά μόνο τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, ενώ από το επόμενο σταματούν οι λαϊκές αγορές.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

 

v