Έχω 4 χρόνια σχέση αλλά σκέφτομαι κάποιον άλλον. Μήπως είναι απλά ενθουσιασμός;

Έχω 4 χρόνια σχέση αλλά σκέφτομαι κάποιον άλλον. Μήπως είναι απλά ενθουσιασμός;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Εδώ και 4 χρόνια περίπου διατηρώ μια σχέση. Είμαστε καλά, περνάμε ωραία, τον θέλω και τον αγαπώ. Όμως έχω γνωρίσει κάποιον εδώ και 1,5 χρόνο περίπου ( μου άρεσε και εμένα σαν πρώτη εικόνα) αλλά ξεκάθαρα του είχα πει πως δεν ενδιαφέρομαι. Όμως πρόσφατα, μου έχει στείλει μήνυμα στο facebook και εκεί ξεκινήσαμε να μιλάμε, για 2 μήνες περίπου. Μετά το είχα σταματήσει λόγω του ότι ένιωθα άβολα, όμως την περίοδο που δεν μιλούσαμε τον σκεφτόμουν έντονα και ακόμα τον σκέφτομαι. Μου αρέσει πολύ. Δεν ξέρω όμως αν αυτό που νιώθω είναι ενθουσιασμός ή όχι. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το αποτέλεσμα της ένωσης δύο ανθρώπων. Ότι στοιχεία βάλουν οι δύο σύντροφοι, όση προσπάθεια, όση δουλειά, τόσο περισσότερο θα μπορέσουν να χαρούν τους καρπούς που θα έχουν σπείρει. 

Έχετε ευθύνη για την σχέση σας. Έχετε ευθύνη για τις επιλογές σας. Επομένως, αυτή η ευθύνη θα σας οδηγήσει στο να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Αποφάσεις πρώτα για εσάς την ίδια κι έπειτα για τις σχέσεις σας. Έχετε να αναρωτηθείτε εάν επιθυμείτε να αξιοποιήσετε τον ενθουσιασμό σας εντός της σχέσης σας, ώστε να απολαύσετε την ένταση αυτήν σε πολλά επίπεδα, ή εάν επιθυμείτε μία καθημερινή ηρεμία που θα σας κάνει κατά καιρούς να αναζητάτε εξωτερικά το πάθος ως μια προσωρινή κατάσταση που θα σας γεμίζει και ενοχές.

Εσείς είστε πολύτιμη. Η ζωή είναι πολύτιμη και ο χρόνος σας είναι πολύτιμος. Αποφασίστε λοιπόν με ποιον τρόπο θα πορευτείτε και με ποιους ανθρώπους θα μοιραστείτε. Μη διστάζετε να ζητήσετε πολλά. Τα δικαιούστε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v