Νηπιαγωγός: «Και το πιο αθώο κέρασμα, ίσως είναι επικίνδυνο για κάποιο παιδί»

Νηπιαγωγός: «Και το πιο αθώο κέρασμα, ίσως είναι επικίνδυνο για κάποιο παιδί»

Το να πηγαίνουμε γλυκά στο σχολείο όταν γιορτάζει το παιδί μας, είναι κάτι πολύ συνηθισμένο που πλέον θεωρείται κάτι σαν παράδοση. Ωστόσο, μετά το τραγικό περιστατικό με την μικρή Θωμαή, ίσως πρέπει να το σκεφτούμε δεύτερη φορά πριν βάλουμε στη σχολική τσάντα του παιδιού μας ένα φαινομενικά αθώο γλυκό για να κεράσει τους συμμαθητές του.

Όπως λέει και η νηπιαγωγός Αριάδνη Ευαγγελοπούλου σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ένα αθώο κέρασμα μπορεί να αποβεί μοιραίο για κάποια παιδάκια:

«Το θλιβερό γεγονός με το κοριτσάκι στο Βόλο που έφυγε τόσο άδικα και απρόσμενα και μας συγκλόνισε όλους, ας γίνει η αφορμή ώστε γονείς και εκπαιδευτικοί να αντιληφθούμε πόσο επικίνδυνα μπορούν να αποβούν τα οποιουδήποτε είδους φαγώσιμα κεράσματα στο σχολείο!

Ακόμα και το πιο αθώο κέρασμα μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους για κάποιο παιδάκι με απρόσμενες συνέπειες!

Ας είναι οι γονείς υπεύθυνοι για αυτά που θα φάει το παιδί τους στο σχολείο! Αυτοί ξέρουν καλύτερα το παιδί τους και ας μην αναλαμβάνουμε οι εκπαιδευτικοί ευθύνες που δεν μας αναλογούν!

Οι τούρτες και τα γενέθλια νομίζω ότι ευτυχώς έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια στα περισσότερα Νηπιαγωγεία!

Με αφορμή τα μέτρα προστασίας για τον COVID έχουν καταργηθεί επίσης τα οποιουδήποτε είδους κεράσματα. Ακόμα και σε ατομικά σακουλάκια. Για να αποφεύγεται η διασπορά...

Ας καταλάβουν και κάποιοι γονείς που μας πιέζουν και πολλές φορές μας υποχρεώνουν να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μαζί τους, ότι προέχει η ασφάλεια των παιδιών.
Ας μπει στον εσωτερικό κανονισμό όλων των σχολείων και στο πρακτικό του Σχολικού Συμμβουλίου αυτό το θέμα, επειδή η υγεία και η ασφάλεια όλων των παιδιών είναι πολύ πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο!

Αυτό είναι η προτεραιότητά μας!

Και αφού με το καλό επανέλθουμε σε κανονικότητα, το "κέρασμα" ας είναι ένα μολυβάκι σε ένα ωραίο σακουλάκι, ένα παραμυθάκι, που υπάρχουν με 1 και 1, 5 ευρώ παραμυθάκια, μία πλαστελίνη, ένα παιχνιδάκι. Τίποτα φαγώσιμο ακόμα και αν το πάρουν στο σπίτι! Γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν κάτι σου ξεφύγει!»

Το θλιβερό γεγονός με το κοριτσάκι στο Βόλο που έφυγε τόσο άδικα και απρόσμενα και μας συγκλόνισε όλους, ας γίνει η...

Δημοσιεύτηκε από αριάδνη Ευαγγελοπούλου στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v