3χρονο αγοράκι έμεινε σχεδόν τυφλό στο ένα μάτι από αντισηπτικό

3χρονο αγοράκι έμεινε σχεδόν τυφλό στο ένα μάτι από αντισηπτικό

Ένα ανησυχητικό και στενάχωρο περιστατικό που συνέβη στην Νέα Ζηλανδία, προειδοποιεί όλους τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα απολυμαντικά προϊόντα που χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τον κορονοϊό.

Ο λόγος για ένα 3χρονο αγοράκι που έβαλε στα χεράκια του λίγο απολυμαντικό που βρήκε σε ένα εστιατόριο. Πολύ γρήγορα, το μάτι του άρχισε να μελανιάζει και να πρήζεται, και το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι μολύνθηκε από το συγκεκριμένο προϊόν. 

Το αγοράκι στην αρχή δεν μπορούσε να ανοίξει καθόλου το ματάκι του. «Ο Jameson δεν μπορούσε να ανοίξει το μάτι του, το οποίο είχε πρηστεί και μελανιάσει από την μόλυνση» είπε συντετριμμένη η μητέρα του. Αμέσως μετά απ’ αυτό, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. 

Έκτοτε, πέρασαν εβδομάδες μέσα στο νοσοκομείο με αντιβιοτικά,  σταγόνες για τα μάτια και ειδικές  γάζες. 

Σήμερα, μερικούς μήνες μετά, η βλάβη του ματιού του έχει αποκατασταθεί κατά 90% αλλά έχει μειωθεί πολύ η όρασή του. Ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι γιατροί γιατί χρειάζονται ειδικές εξετάσεις που θα γίνουν σε μεγαλύτερη ηλικία.  

Η μαμά του αγοριού, έκανε σχετική ανάρτηση τα social media, προειδοποιώντας όλους τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί με τα προϊόντα που χρησιμοποιούν στα παιδιά τους. Στην ανάρτησή της, μάλιστα, δημοσιοποίησε και το εστιατόριο που είχε το συγκεκριμένο προϊόν.

Η απάντηση των υπευθύνων ήταν πως απέσυραν το αντισηπτικό για τα χέρια, παρόλο που δεν έχουν δεχτεί ποτέ παρόμοιο παράπονο.

Πηγή: 9news.com.au

v