Είμαι πολύ νέα για να γίνω μαμά. Πώς να σταματήσω να το σκέφτομαι;

Είμαι πολύ νέα για να γίνω μαμά. Πώς να σταματήσω να το σκέφτομαι;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι 24 ετών και έχω μια σχέση εδώ και 7 χρόνια με κάποιον που πλέον συγκατοικούμε. Εδώ και 2 χρόνια έχει χτυπήσει το βιολογικό μου ρολόι. Ξέρω, είναι πολύ νωρίς θα μου πείτε, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να το βγάλω απ’ το μυαλό μου - μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Δεν ξέρω τι να κάνω για να το καθυστερήσω (σαν σκέψη και θέληση). Τι μου προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η επιθυμία κάποιου ανθρώπου να γίνει γονέας, να αποκτήσει παιδί, δεν είναι μια μονοδιάστατη σκέψη και οπωσδήποτε δε στηρίζεται απλώς σε ένα βιολογικό κάλεσμα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν ώστε κάποιος να νιώσει ή να μη νιώσει έτσι.

Εσείς φαίνεται ότι είστε σε μια φάση που έχετε φροντίσει θέματα που θα θέλατε μέχρι σήμερα. Είστε σε μια μακροχρόνια σχέση και ζείτε μαζί με τον σύντροφό σας. Έχετε ήδη λοιπόν δημιουργήσει τη δική σας οικογένεια και η επόμενη σκέψη σας είναι πως θα την αναπτύξετε.

Οι σκέψεις σας είναι ταιριαστές με τη φάση ζωής σας. Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ηλικία ετοιμότητας εφόσον είστε ενήλικη και έχετε ήδη πάρει σημαντικές ευθύνες και αποφάσεις ζωής. Εσείς ξέρετε εάν είναι κατάλληλη στιγμή για εσάς. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι γιατί επιθυμείτε να αναπτυχθείτε. Το ερώτημα είναι γιατί θεωρείτε ότι χρειάζεται να καθυστερήσετε τις επιθυμίες σας. 

Προτείνω λοιπόν να σκεφτείτε και να επεξεργαστείτε αναλυτικότερα τους λόγους που σας οδηγούν σε αυτές τις σκέψεις αλλά και τους λόγους που σας σταματούν ώστε να καταλάβετε τον εαυτό σας και να αξιοποιήσετε τον εσωτερικό σας διάλογο, καταλήγοντας σε μια απόφαση που θα σας ταιριάζει και θα την χαρείτε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v