Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Υπό κράτηση είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης ύστερα από την έκδοση σχετικού εντάλματος Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν μετά τις καταθέσεις ότι πρέπει να συλληφθεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή...

Εντός της ημέρας αναμένεται να μετακινηθεί από τη ΓΑΔΑ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης στην ανακρίτρια, όπως μεταδίδει ο Σκάϊ.

Χτες, παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορο του, λίγο πριν από τις 19.00 στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

Οι εισαγγελικές Αρχές οδηγήθηκαν στην άσκηση δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από τις δυο μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του, από θύματα που περιγράφουν ότι ήταν ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προστεθεί ακόμα μία μαρτυρία από άτομο που δήλωσε ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη.

O δικηγόρος του σκηνοθέτη, κ. Γεωργουλέας τόνισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται τις κατηγορίες, ενώ αναμένεται αύριο ή μεθαύριο να παρουσιαστεί ενώπιον του Ανακριτή.

Ο Νίκος Γεωργουλέας είπε ότι «έχω ακούσει πολλές φήμες για διάφορα σπίτια. Είναι στην Αθήνα και έχει γνωστοποιηθεί πολύ πριν τις φήμες και το ένταλμα συλλήψεως για το πού βρίσκεται».

«Δεν έχω λάβει δικογραφία και κατηγορητήριο και δεν θέλω να κάνω τοποθέτηση. Αρνείται αυτές τις κατηγορίες. Ο κ. Λιγνάδης, έχω ξαναπεί, είναι ένας άνθρωπος έντιμος ,ειλικρινής με οργανωμένη σκέψη. Προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία. Ολα αυτά που ακούτε τα αρνείται. Η διαδικασία να γίνεται από τα κανονικά, όχι τα λαϊκά δικαστήρια. Θα έχει την ευκαιρία να ακουστεί» σημείωσε καταλήγοντας....

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη εξέδωσε την ακόλουθη ανακίνωση, «H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».... αναφέρει το υπουργείο.

πηγή: euro2day.gr, skai.gr, mixanitouxronou.gr

v