5 λάθη των αντρών που οδηγούν τις συζύγους τους στην απιστία

5 λάθη των αντρών που οδηγούν τις συζύγους τους στην απιστία

Σε κανέναν δεν αρέσει η απιστία, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που πέφτουν σ’ αυτή τη «λούμπα» τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Παρ’ όλ’ αυτά, για να τελεστεί μια πράξη απιστίας δεν αρκεί μόνο η αδυναμία χαρακτήρα ή η προδιάθεση του άπιστου. Χρειάζεται και η έμμεση συμβολή του απατημένου που, στην περίπτωση των αντρών, μπορεί να οφείλεται σε κάποια από τις παρακάτω λανθασμένες συμπεριφορές – ειδικά όταν αυτές επισημαίνονται συχνά, αλλά δεν διορθώνονται ποτέ.

Θεωρούν τις συζύγους τους δεδομένες

Μπορεί να ακούγεται σαν ξεπερασμένη ατάκα από παλιό αισθηματικό δράμα, κι όμως είναι κάτι που συμβαίνει συχνά… Μέσα στη δίνη της καθημερινότητας, ο άντρας παύει να δείχνει την ευγνομωσύνη ή τον ενθουσιασμό για όσα του προσφέρει η σύζυγός του. Με λίγα λόγια, τη θεωρεί δεδομένη, καταδικάζοντάς την να νιώθει αδιάκοπα ως δέκτης αχαριστίας και αδιαφορίας. Και φυσικά, οδηγώντας την να προσφέρει και αλλού τις αρετές της.

Ξεχνούν πως εκτός από μαμάδες είναι και γυναίκες

Ο γάμος οδηγεί στη δημιουργία οικογένειας και τα παιδιά αλλάζουν την καθημερινότητα των δύο συντρόφων, όσο και τον τρόπο που βλέπουν ο ένας τον άλλον. Μέσα σ’ συτήν τη ραγδαία αλλαγή ρόλων και προτεραιοτήτων, είναι πιθανό ο άντρας να αρχίσει να βλέπει στη γυναίκα του τη μητέρα των παιδιών του πιο έντονα απ’ ότι τη σύντροφό του. Και παραμελώντας τις ανάγκες της ως γυναίκα, να την οδηγήσει να αναζητήσει αλλού την ικανοποίησή τους.

Δεν μιλούν ανοιχτά για τα συναισθήματά τους

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μια σχέση και, ειδικά στο πέρασμα των χρόνων, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια στις πιο δύσκολες στιγμές του ζευγαριού. Ταυτόχρονα, όμως, είναι σύνηθες για τους άντρες να μην εκφράζουν ανοιχτά αυτά που νιώθουν και να μη μιλούν στις συζύγους για όσα βασανίζουν πραγματικά την καρδιά τους. Η συνέπεια είναι να τις απομακρύνουν από κοντά τους, οδηγώντας τις να ψάξουν αλλού τη συναισθηματική επαφή.

Δεν σέβονται τις επιθυμίες τους

Ένας γάμος απαιτεί θυσίες και οι δύο σύντροφοι οφείλουν να μοιράζονται αυτό το αναπόφευκτο βάρος ισόποσα με το λιγότερο δυνατο αντίκτυπο στην ψυχολογία του καθενός τους. Πολλές φορές, όμως, οι άντρες δεν λογαριάζουν όσα θυσιάζει μια γυναίκα που γίνεται μάνα και αγνοούν συστηματικά τις επιθυμίες της. Ώσπου, μια μέρα, εκείνη ενδίδει στις πιέσεις κάποιου που βλέπει πιο καθαρά μέσα στην καρδιά και το μυαλό της.

Δεν προσέχουν τον εαυτό τους

Για να διατηρηθεί η ερωτική σπίθα σε έναν γάμο, ειδικά μετά τα παιδιά που ο χρόνος που έχουμε για εμάς είναι ελάχιστος, οφείλουμε να βοηθάμε κι εμείς λιγουλάκι τα πράγματα. Να φροντίζουμε δηλαδή, τον εαυτό μας και να μην αφηνουμε την εμφάνισή μας στο έλεος των καταστάσεων. Δυστυχώς, έναν άντρα μπορεί να τον πάρει εύκολα ο κατήφορος κι έτσι καταλήγει να στέλνει τη γυναίκα του σε κάποια άλλη, πιο φρέσκια αγκαλιά!

v