«Ξέρω ότι παντρεύτηκα τον σωστό άνθρωπο γιατί η αγάπη μας δεν θα σβήσει ποτέ»

«Ξέρω ότι παντρεύτηκα τον σωστό άνθρωπο γιατί η αγάπη μας δεν θα σβήσει ποτέ»

Το να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορείς να μοιραστείς κάθε στιγμή της ζωής σου χωρίς να μετανοιώνεις ούτε δευτερόλεπτο γι’ αυτό, είναι κάτι υπέροχο που, δυστυχώς, δεν τυχαίνει σε όλους μας. Όταν σου τυχαίνει πάντως, νιώθεις τόσο ευτυχισμένος που θέλεις να μοιραστείς την ευτυχία σου με όλον τον κόσμο. Όπως αυτή η πανευτυχής γυναίκα που μας μιλά από καρδιάς για τον σύντροφό της και τον τέλειο, αξιοζήλευτο γάμο τους.

«Το ξέρω ότι ακούγομαι υπερβολική στους περισσότερους, αλλά κάποιες στιγμές νίωθω τόσο χαρούμενη που έχω αυτόν τον άντρα δίπλα μου, που θέλω να βγω και να το βροντοφωνάξω. Δεν έχω φτάσει ακόμα ως εκεί, αλλά ίσως πρέπει να το κάνω καμιά φορά, για να θυμίσω σε όλους τι είναι εκείνο που πρέπει να αναζητούν σε εναν σύντροφο.

Πριν πάρω τη ντουντούκα, λοιπόν, αποφάσισα να τα γράψω και να καταθέσω εδω τους λόγους που ο γάμος μας είναι όσο τέλειος φαίνεται και ακόμα πιο πολύ...

Έχουμε αμοιβαίο σεβασμό

Από την πρώτη μέρα, συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον με ευγένεια και σεβασμό, όση οικειότητα κι αν αποκτήσαμε στην πορεία. Ποτέ δεν έχουμε λογομαχήσει με τρόπο που να μειώνει την προσωπικότητα κάποιου από τους δυο μας και δεν προσπαθούμε ποτέ να εξαναγκάσουμε τον άλλον σε κάτι. Μετά από τόσα χρόνια, αυτή η κοινή στάση έχει αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική στην εξομάλυνση κάθε αναπόφευκτης κρίσης ή προστριβής.

Καταλαβαινόμαστε με το βλέμμα

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε κάθε σχέση. Αυτό συμβαίνει και στη δική μας, αφού από πολύ νωρίς αντιληφθήκαμε πως για να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον δεν χρειαζόταν πολλά λόγια. Κάποιες φορές, μάλιστα, αρκούσε (και αρκεί) ένα βλέμμα για να ξέρουμε τι θέλει ο άλλος από εμάς και πώς να του το δώσουμε. Αυτού του είδους η σύνδεση, μας ξεκουράζει και κάνει τη σχέση μας αληθινό καταφύγιο απ’ τις παρεξηγήσεις της καθημερινότητας.

Έχουμε διακριτά όρια

Με τον σύντροφό μου θα μπορούσαμε αν κάνουμε τα πάντα μαζί και να μην μλενουμε ούτε στιγμή μακριά ο ένας απ’ τον άλλον. Συμφωνούμε όμως και οι δύο πως έτσι δεν θα είχαμε καθόλου προσωπικό χώρο να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και ίσως ο άλλος δεν επιθυμεί να κάνει. Θέσαμε εξαρχής κάποια όρια τα οποία τηρούμε μέχρι σήμερα κι έτσι δε νιώσαμε ποτέ πως η σχέση μας μάς στέρησε την ατομικότητά μας.

Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι

Ναι, έχουμε πολλούς φίλους και μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, αλλά η σχέση μας ξεπερνάει και την πιο δυνατή φιλία επειδή γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα απ’ τον καθένα και δεν έχουμε μυστικά ή ανομολόγητα παράπονα μεταξύ μας. Συζητάμε για όλα ανοιχτά, ανταλάσσουμε πάντα συμβουλές και προβληματισμούς και περνάμε τέλεια μαζί ό,τι και να κάνουμε – είμαστε σύντροφοι, αλλά και φίλοι με «Φ» κεφαλαίο.

Κάνουμε όνειρα μαζί

Μια δυνατή σχέση δεν μπορεί να έχει μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά και μέλλον. Εμείς τρελαινόμαστε να αναπολούμε τις υπέροχες στιγμές που έχουμε ζήσει και να απολαμβάνουμε το σήμερα σαν ήταν η τελευταία μας μέρα ως ζευγάρι. Ταυτόχρονα, όμως, κάνουμε ακόμα όνειρα μαζί και μας φανταζόμαστε να περνάμε ακόμα καλύτερα όσο περνούν τα χρόνια και η αγάπη μας ωριμάζει και δυναμώνει.»

v