Βιάστηκα να παντρευτώ και τώρα δεν ξέρω αν θέλω να είμαι με αυτόν τον άνθρωπο. Τι να κάνω;

Βιάστηκα να παντρευτώ και τώρα δεν ξέρω αν θέλω να είμαι με αυτόν τον άνθρωπο. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι πολύ μπερδεμένη. Είμαι με έναν άνθρωπο 8 χρόνια. Παντρεμένη τον 1 τελευταίο χρόνο. Μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα υπογονιμότητας και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εξωσωματική. Μέσα μου, πέρα από αυτό το κομμάτι, δεν είμαι καλά. Νιώθω ότι βιάστηκα πολύ να φτιάξω τη ζωή μου. Θέλω να ζήσω και να νιώθω ερωτευμένη, να κάνω τρέλες με τον άνθρωπό μου. Έχω ανάγκη από αγκαλιές χάδια και τρυφερότητα. 

Ο σύζυγός μου είναι πολύ καλός αλλά δεν τα βρίσκουμε απόλυτα πλέον. Λείπει πάρα πολλές ώρες στην δουλειά. Πολλές φορές μου δείχνει ότι όλα είναι δουλειά. Γυρνάει σπίτι κουρασμένος δεν έχει όρεξη για πολλά πολλά. Και είμαστε τόσο μικροί. Παρόλα αυτά τον αγαπώ και νιώθω ότι είναι κομμάτι μου. Σκέφτομαι να χωρίσω αλλά πώς;

Δεν έχω δουλειά. Οι παρέες μας πλέον είναι κοινές μετά από τόσα χρόνια. Η οικογένειά του είναι και δική μου. Η δική μου οικογένεια είναι διαλυμένη και δεν θα καταλάβουν. 

Πώς θα το κάνω; Τι να κάνω; Από την άλλη θα ήθελα να ήταν καλά τα πράγματα μεταξύ μας και να κάνουμε οικογένεια. Μιλάω με ένα παιδί στο ίντερνετ είμαστε από την ίδια πόλη δείχνει να με έχει αγαπήσει πολύ και κατά κάποιο τρόπο και εγώ εκείνο. Νιώθω να συμπληρώνει αυτό που θέλω. Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ ούτε με έχει δει. Μιλάμε όμως 3 μήνες και δεν ξέρει την κατάσταση που ζω.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η σχέση είναι επιλογή. Η επιλογή αυτή χρειάζεται την ευθύνη μιας απόφασης η οποία να ξέρει ο καθένας από τους συντρόφους ότι είναι υπέρ του και ότι θα βγει κερδισμένος. Υποσχεθήκατε λοιπόν ο ένας στον άλλον να είστε μαζί. Καλά μαζί! Η ποιότητα της σχέσης δεν είναι αυτονόητη. Είναι το αποτέλεσμα της προσωπικής από κάθε πλευρά φροντίδας και προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε η σχέση να ομορφαίνει, να προχωρά, να εμπλουτίζεται.

Την υπόσχεση αυτή έχετε να θυμηθείτε και οι δύο και να επιβεβαιώσετε πως είναι ακόμη σημαντικό για εσάς να αξιοποιήσετε τις ενέργειες σας εντός της σχέσης σας κι όχι εκτός. Είναι πολύ ωραίο και σημαντικό ότι επιθυμείτε ένα άλλο κλίμα στη σχέση σας. Αυτό το κλίμα είναι ακριβώς αυτό που έχετε να δημιουργήσετε. Δεν είναι δοσμένο.

Δώστε χώρο επεξεργασίας ώστε να καταλάβετε τι συμβαίνει στη σχέση σας πέρα από την αρχική εικόνα που περιγράφετε. Βαθύτερα. Με έγνοια και αγάπη επαναπροσδιορίστε τα ερωτήματά σας. Τι θέλετε να κάνετε… Το πώς είναι επόμενο βήμα.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v