«Η καρδιά κάθε μαμάς χτυπάει μόνο για την οικογένειά της»

«Η καρδιά κάθε μαμάς χτυπάει μόνο για την οικογένειά της»

Ο ρόλος της μάνας είναι αναντικατάστατος στην οικογένεια αφού είναι το πρόσωπο που την κρατά ενωμένη και δεμένη. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα έκανε ή δεν θα τολμούσε προκειμένου να δει ευτυχισμένα τα παιδιά και τον άντρα της. Δεν είναι λοιπόν καθόλου υπερβολικό αυτό που υποστηρίζει αυτή η αναγνώστρια, ότι δηλαδή, η καρδιά κάθε μαμάς χτυπάει μόνο για την οικογένειά της.

 

 

«Ευλογημένη είναι η μαμά που ξενυχτάει το βράδυ δίπλα στο προσκέφαλο του παιδιού τους. Το μυαλό της είναι γεμάτο με χίλιες σκέψεις και ανησυχίες, όμως, η καρδιά της είναι γεμάτη αγάπη.

Ευλογημένη είναι η μαμά που κλαίει όταν το παιδί της κλαίει και το ''πονάει'' με όλη της την ψυχή. Γιατί ο πόνος του είναι και δικός της.

Ακόμα και αν νιώθει αδύναμη θα βρει τη δύναμη να το παρηγορήσει και να σταθεί βράχος δίπλα του προκειμένου να του εξασφαλίσει την ασφάλεια που του αξίζει.

Ευλογημένη είναι η μαμά που ''τρέχει'' για όλους και για όλα. Μπορεί να καθαρίζει το πρωί και το βράδυ στο σπίτι της να επικρατεί το χάος, όμως, εκείνη κάνει τα πάντα για να προσφέρει στην οικογένειά της.

Πόσο υπέροχη είναι η μαμά που καθημερινά προσπαθεί να καθοδηγήσει τα παιδιά της. Που τα διδάσκει να ξεχωρίζουν το σωστό απ' το λάθος και τους δείχνει τον δρόμο όταν χάνονται. Είναι το καταφύγιό τους και η αγκαλιά της είναι πάντα ανοιχτή.

Είναι υπεύθυνη όχι μόνο για τις βιολογικές τους ανάγκες αλλά και για τις συναισθηματικές. 

Ευλογημένη είναι όμως και η μαμά που φροντίζει και τον σύζυγός της χωρίς να παραμελεί τις δικές του ανάγκες. Χωρίς καμία υπερβολή, της αξίζει όλη του η αγάπη και η αφοσίωση. Γι' αυτό και δεν πρέπει να ξεχνά να της δείχνει πόσο την εκτιμά με πράξεις και λόγια.

Ευλογημένη είναι η μαμά που ενώ θα ήθελε λίγο χρόνο για τον εαυτό της, βάζει την οικογένειά της πάνω από τις δικές της ανάγκες γιατί το μόνο που θέλει να βλέπει είναι ευτυχισμένα πρόσωπα στο σπίτι της.

Η αγάπη, η αφοσίωση και η φροντίδα που προσφέρει σε όλους είναι όσα δένουν μια οικογένεια. 

Και όταν στις δύσκολες μέρες η καρδιά της μαυρίζει από τη στενοχώρια και τα προβλήματα, αρκεί μια αγκαλιά από το παιδί της και ένα ''σ' αγαπώ'' από τον άνθρωπό της για να συνεχίσει να παλεύει.

Είναι αλήθεια, η καρδιά κάθε μαμάς χτυπάει μόνο για την οικογένειά της!»

v