Έπιασα τον πατέρα μου να απατάει τη μητέρα μου. Τι να κάνω;

Έπιασα τον πατέρα μου να απατάει τη μητέρα μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας. Δεν έχω κάποια συνηθισμένη απορία. Απλώς δε γνωρίζω το πού να απευθυνθώ και χρειάζομαι τη συμβουλή κάποιου - έτσι βρήκα το σάιτ σας και θα ήμουν ευχαριστημένη αν μπορέσετε κάπως να με βοηθήσετε.

Οι γονείς μου είναι παντρεμένοι εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν κάνει δύο παιδιά εμένα και έναν μεγαλύτερο αδερφό. Είχα αρκετές υποψίες ως προς τον πατέρα μου εδώ και ένα χρόνο πως ίσως απατάει τη μητέρα μου με μια οικογενειακή τους φίλη. Κι όμως λίγες μέρες πριν είχε αφήσει το κινητό του στο σαλόνι που καθόμουν και του ήρθε ένα μήνυμα από αυτήν την κυρία που του έγραφε σε κατεβατά «σ’ αγαπάω... σ’ αγαπάω...». Έπειτα απ' αυτό, ο πατέρας μου έλειψε για λίγο διάστημα λέγοντας πως πάει ξανά στον γιατρό, ενώ μόλις την προηγούμενη μέρα είχε πάει στον συγκεκριμένο.

Τέλος πάντων, βλέπω λίγα λεπτά αφότου έφυγε ανάρτηση στα σοσιαλ της "κυρίας" αυτής με αρκουδάκια με στιχάκια αγάπης και σοκολατάκια lacta, της τα είχε πάρει κάποιος για τον Άγιο Βαλεντίνο. Προφανώς και το μυαλό μου υπέθεσε τον πατέρα μου κατευθείαν! Σήμερα λοιπόν βλέπω ανάρτηση του ίδιου μου του πατέρα με την φωτογραφία που είχε ανεβάσει η άλλη γράφοντας χρόνια πολλά σε όσους και όσες αγαπούν. 

Δε ξέρω τι να πρώτοζητήσω να μου πείτε ώστε να με βοηθήσετε αν μπορείτε κι εσείς προφανώς και έχετε τον χρόνο. Αλλά νομίζω πως το πιο σημαντικό είναι το πώς θα το πω στη μητέρα μου, γιατί πραγματικά και πατέρας μου που είναι μετά από αυτά, ως προς τη δική μου άποψη δεν της αξίζει πλέον όπως ούτε και σε εμάς. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για εσάς. Όλη αυτή η πληροφορία που έχετε οπωσδήποτε σας έχει ζορίσει.

Θα περάσω απευθείας στο ζητούμενο σας. Έχετε να εστιάσετε στον εαυτό σας και στο τι θα κάνετε εσείς με τις δικές σας σχέσεις με τους γονείς σας. Και εξηγώ. Θα λειτουργήσει ιδιαίτερα επιβαρυντικά εάν αναλάβετε εσείς να αποκαλύψετε στοιχεία στη μητέρα σας, και να αναλάβετε εκ μέρους της να την οδηγήσετε ώστε να πάρει αποφάσεις για τη σχέση με τον σύζυγό της. Όσο κι αν σας δυσκολεύει όλο αυτό που γνωρίζετε, αφορά τη δική τους σχέση κι επομένως έχουν εκείνοι να αποφασίσουν εάν αρχικά θέλουν να κάνουν κάτι και στη συνέχεια το τι θα κάνουν.

Εάν εσείς μπορείτε να κατανοήσετε τι συμβαίνει, οπωσδήποτε μπορεί και η μητέρα σας. Δε σας συμφέρει να μπείτε σε αυτήν την άβολη θέση του να λειτουργήσετε ως μεσάζοντας στη μεταξύ τους σχέση και επικοινωνία. Είστε ήδη επιβαρυμένη και δε χρειάζεται να σηκώσετε επιπλέον βάρος.

Αποφασίστε πως επιθυμείτε εσείς να είναι η σχέση σας τόσο με τη μητέρα σας όσο και τον πατέρα σας ξεχωριστά και δουλέψτε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρωτίστως όμως έχετε να φροντίσετε τον εαυτό σας. Είστε ένας υπέροχος άνθρωπος που για να συνεχίσετε όμορφα στη ζωή σας χρειάζεται να δουλέψετε πως να μη φορτώνετε ξένα βάρη και πως να προχωράτε αξιοποιώντας και τα λάθη είτε τα δικά σας είτε του περιβάλλοντος.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v