Κύπρος: Μαθητής αρνείται το rapid test και κάνει μάθημα από το παράθυρο

Κύπρος: Μαθητής αρνείται το rapid test και κάνει μάθημα από το παράθυρο

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Κύπρου έχουν κατακλυστεί από τη φωτογραφία ενός μαθητή λυκείου από τη Λάρνακα, που αντί να μπει στην τάξη του παρακολουθεί το μάθημα από το παράθυρο!

Σύμφωνα με το philenews, ο μαθητής έμεινε έξω από την σχολική αίθουσα επειδή δε δέχτηκε να κάνει rapid test όπως τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ παράλληλα δεν ήθελε να χάσει και το μάθημά του. Είπε, μάλιστα σε εκπομπή του Omega πως η διευθύντρια του σχολείου τον προειδοποίησε πως αν δεν αποχωρούσε από το σχολείο, θα καλούσε την Αστυνομία. Στη συνέχεια, ο επαρχιακός επιθεωρητής τηλεφώνησε στον πατέρα του προκειμένου να του δοθεί το χρονικό περιθώριο ώστε να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο υποβολής τους σε rapid test. 

Γιατί δεν δέχτηκε να κάνει το rapid test

Όταν τον ρώτησαν γιατί δεν θέλει να κάνει το rapid test, ο μαθητής ανέφερε πως είναι αντίθετος με την υποχρεωτικότητα του μέτρου που έχουν επιβάλει τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

«Έχω κάποιες γνώσεις βιολογίας. Το βιβλίο γράφει για τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Είναι επικίνδυνο να εισχωρεί η μπατονέτα στη μύτη γιατί μπορεί να υπάρξει κάποια καταστροφή του ιστού των κυττάρων, με αποτέλεσμα να περάσουν παθογόνοι οργανισμοί στον εγκέφαλο».

«Δεν είμαι αρνητής»

Ο μαθητής σημείωσε πως τόσο τους γονείς του όσο και τον ίδιο τους χαρακτήρισαν αρνητές, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε, δεν ισχύει. «Δεν γίνεται να μπαίνουν ταμπέλες απλά επειδή κάποιος έχει διαφορετική άποψη», ανέφερε ο μαθητή. «Δεν είμαι κατά της επιδημιολογικής επιτήρησης, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και μέτρα επιστημονικά ατεκμηρίωτα» ανέφερε.

«Μου ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να μπω μέσα στην τάξη»

Όταν ρωτήθηκε για το αν οι καθηγητές είναι σύμφωνοι που παρακολουθεί τα μαθήματα από το παράθυρο, απάντησε πως είναι δικό του θέμα: «Απλά μου ξεκαθάρισαν ότι έχουν οδηγίες πως δεν πρέπει να μπω μέσα στην τάξη. Έχω μια πολύ καλή σχέση με τους καθηγητές μου και είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι συμφωνούν με τα όσα λέω, ωστόσο εκτελούν εντολές» είπε, ενώ ανέφερε επίσης πως το σχολείο δεν έχει την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να κάνει τηλεκπαίδευση.

Πηγή: newsbeast.gr

v