«Τα παιδιά μου θέλουν να χωρίσω, αλλά εξαρτώμαι οικονομικά από τον πατέρα τους...»

«Τα παιδιά μου θέλουν να χωρίσω, αλλά εξαρτώμαι οικονομικά από τον πατέρα τους...»
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Θέλω να χωρίσω. Το ίδιο θέλουν και τα παιδιά μου, κυρίως ο μεγάλος μου ο γιος. Ο άντρας μου μας ασκεί λεκτική βία. Δυστυχώς εξαρτώμαι οικονομικά από τον σύζυγο. Δεν είμαι ανεξάρτητη. Πώς να το χειριστώ;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε απόφαση ζωής έχει κόστος έχει και όφελος. Ρωτάτε για μια πολύ σημαντική απόφαση που αφορά το μέλλον σας και το μέλλον της οικογένειας σας. 

Κατανοώ ότι τα παιδιά σας έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση για να σας προτρέπουν να κάνετε μια τέτοια επιλογή. Πρώτο σας μέλημα λοιπόν είναι να φροντίσετε τα παιδιά σας και να τα απαλλάξετε από αυτό το βάρος που έχουν αναλάβει. Οι τρόποι είναι πολλοί και εάν σας είναι δύσκολο να χειριστείτε μια τέτοια κατάσταση μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί φορείς, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι και δωρεάν. Η ομάδα ειδικών μπορεί να σας βοηθήσει στο πως μπορείτε να κινηθείτε τόσο νομικά όσο και επαγγελματικά.

Αντιλαμβάνομαι ότι ζείτε μια δύσκολη κατάσταση. Πάντα μα πάντα υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Κινητοποιηθείτε ώστε να παράξετε τη λύση που ταιριάζει σε εσάς και την οικογένεια σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v