10 αγαπημένα μπαρ στην Αθήνα για όλα τα γούστα

10 αγαπημένα μπαρ στην Αθήνα για όλα τα γούστα

Θα βγείτε με την κολλητή σας για ποτό να πείτε –επιτέλους- τα νέα σας. «Που θα πάμε;» είναι το δεύτερο θέμα που σας απασχολεί (το πρώτο ήταν το «Τι θα βάλεις;»). Δείτε 10 διευθύνσεις για ποτό για κάθε γούστο.

 

Το Rock

45 μοίρες ΓκάζιΤο 45 Μοίρες στο Γκάζι (Βουτάδων & Ιάκχου 18) αποτελεί σταθερή αξία τόσο για τους φίλους της ροκ μουσικής όσο και για όσους θέλουν να πιουν ένα «χαλαρό ποτάκι» στο Γκάζι ακούγοντας καλή μουσική, που δεν αγγίζει ποτέ τα όρια hard rock και pop αλλά κυμαίνεται κάπου ενδιάμεσα. Όσο ο καιρός είναι καλός επισκεφτείτε την ταράτσα του. 

Tip: Αν θελήσετε κάτι πιο «σκληρό» πετάγεστε στο διπλανό Intrepid Fox.

Για θέα

A for Athens Μοναστηράκι"A for Athens" ή A for Acropolis; Η θέα του Παρθενώνα από το «in» πλέον μπαράκι στο Μοναστηράκι (Μιαούλη 2-4) σε συνδυασμό με τα υπέροχα –πλην τσιμπημένα- κοκτέιλ θα σας μαγέψει. Δεν είναι τυχαίο ότι τα Social Media είναι κάθε φορά γεμάτα από φωτογραφίες από εκεί.

Tip: Μην πάτε αν έχετε πρόβλημα να περιμένετε 20 λεπτά μέχρι να βρεθεί ελεύθερο τραπέζι.

Το Alternative

Σπιρτόκουτο ΠετράλωναΈνα από τα πιο παρεΐστικα μπαράκια της Αθήνας, διακοσμημένο με γούστο και με φθηνά και πολύ καλά κοκτέιλ (προτείνουμε το Matchbox), το Σπιρτόκουτο στα Πετράλωνα (Kειριαδών 15) αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλαρό ποτάκι και συζήτηση με τις φίλες και τους φίλους σας. Μπορείτε να πάτε επίσης και το απόγευμα και να τα πείτε παίζοντας και κάποιο επιτραπέζιο. Ιδανικά, το «Οι Άποικοι του Κατάν».

Tip: Διαβάστε προσεκτικά τον κατάλογο.

Για χορό

Τσιν Τσιν Αθήνα Θέλετε οπωσδήποτε να χορέψετε αλλά όχι σε κλαμπ/μπουζούκια κι ούτε σε κάποιο χαλαρό μπαρ όπου θα χορεύετε μόνη σας και θα σας περάσουν για τρελή. Στην κέντρο της Αθήνας, στην οδό Κιάφας 6 & Ακαδημίας υπάρχει το κατάλληλο μπαρ: Το μικρό Τσιν Τσιν έχει μουσική ιδανική για χορό και κόσμο με πολύ κέφι.

Tip: Ο χορός συνήθως ξεκινά μετά τις 12.00-1.00. Δύσκολα θα βρείτε εκείνη την ώρα να καθίσετε. 

Το κυριλέ

Living ΓλυφάδαΤο κενό που ένιωσαν οι Γλυφαδιώτισες όταν έκλεισε το Faces ήρθε να καλύψει το Living (Ζησιμοπούλου 10). Παρά τις ακριβές τιμές του, το bar-restaurant είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, με ωραία ατμόσφαιρα, ιδανικό για ραντεβού αλλά και girl’s night.

Tip: Δοκιμάστε το εντυπωσιακό Kill devil.

Το μεζεδομπαράκι

Lolita's Ας το παραδεχθούμε: Τα πατατάκια μαζί με την μπίρα που σερβίρονται στα μπαρ ποτέ δεν ήταν αρκετά. Αν θέλετε έναν μεζέ που σέβεται τον εαυτό του σε συνδυασμό με ποτάκι σε έναν alternative χώρο, η κατάλληλη επιλογή είναι το Lolita’s. Μουσική έθνικ, μεζέδες «ψαγμένοι» και καλό κρασί.

Tip: Ζητήστε πράσινη φάβα με κάππαρη. Τη Δευτέρα το κατάστημα μένει κλειστό.

Η «φασαρία»

Ερυθραία μπαράκια Αν θέλετε να αισθανθείτε ότι είναι ακόμα καλοκαίρι και πίνετε ποτό στα σοκάκια ενός κοσμοπολίτικου νησιού, τότε η καλύτερη λύση είναι η Νέα Ερυθραία. Στο Εμπορικό Κέντρο θα βρεθείτε σε ένα χώρο 300 τ.μ. μεταξύ 200 ατόμων και ακούγοντας 3 διαφορετικές μουσικές. Την επόμενη φορά που θα πάτε θα έχει φυτρώσει σίγουρα άλλο ένα ενώ όπου κι αν μένετε, θα δείτε κάποιον γνωστό.

Tip: Προτιμήστε την ταράτσα του Look Up.

Για αυλή

Souel Κεραμεικός μπαρ αυλήΌταν ακούτε μπαρ και αυλή στην ίδια πρόταση, περιμένετε να ακούσετε και Six Dogs. Αυτό επειδή δεν έχετε επισκεφτεί ακόμη το ατμοσφαιρικό Souel στον Κεραμεικό (Κεραμεικού 110). Η ατμοσφαιρική αυλή του σε συνδυασμό με τους αναπαυτικούς καναπέδες θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας, με τη μόνη διαφορά ότι εκεί θα απολαμβάνετε και τα υπέροχα ποτά του.

Tip: Δοκιμάστε κάποιο από τα κοκτέιλ του (των 7 ευρώ) και κατά προτίμηση το Lemon Tree.

To Funky

Circus Γνωστό στέκι για τους κατοίκους Εξαρχείων και Κολωνακίου, το Circus (Ναυαρίνου 11) αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό τόσο για όσες επιθυμούν νέες γνωριμίες (κάτω όροφος) όσο και για όσες θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία (πάνω όροφος). Funky και jazz μουσικές θα σας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το πρωί.

Tip: Τι καθημερινές από τις 16.00 έως τις 20.00 τα εξαιρετικά κοκτέιλ του κοστίζουν 6,5€.

Η μπιραρία

Munchen μπιραρία Μπορεί να έχουμε –υποτίθεται- τις διαφορές τελευταία με τους Γερμανούς, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν αναγνωρίζουμε ότι είναι οι γκουρού της μπίρας. Το Munchen στα Μελίσσια (Παπανδρέου Ανδρέα 13-15) προσφέρει αυθεντικές γερμανικές γεύσεις σε μια μεγάλη γκάμα από μπύρες και φαγητό. Να πάτε νηστικές και με όρεξη για κρέας.

Tip: Το μεγάλο ποτήρι έχει 4,5 ευρώ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v