«Μίνι μάσκα»: η πρωτότυπη ιδέα που μας προστατεύει από τον κορονοϊό ενώ τρώμε

«Μίνι μάσκα»: η πρωτότυπη ιδέα που μας προστατεύει από τον κορονοϊό ενώ τρώμε

Η χρήση μάσκας, και μάλιστα η χρήση διπλής μάσκας σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, μπορεί να μας γλιτώσει από τον κορονοϊό τις περισσότερες ώρες που βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

Ωστόσο, όταν τρώμε ή πίνουμε καφέ στο πάρκο ή την πλατεία με την παρέα μας, αναγκαζόμαστε να βγάλουμε τη μάσκα. Κάτι που θα πρέπει να κάνουμε και αργότερα όταν θα ανοίξει η εστίαση και θα επισκεπτόμαστε εστιατόρια ή καφετέριες. 

Σύμφωνα με το Reuters, μεξικάνοι ερευνητές, θέλοντας να μειώσουν στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού, δημιούργησαν μία ασυνήθιστη «μίνι μάσκα» που προστατεύει μόνο τη μύτη ώστε να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει ένα γεύμα χωρίς να αποχωρίζεται την προστατευτική μάσκα.

Είναι σχεδιασμένη για να φοριέται όπως η κανονική μάσκα, μόνο που καλύπτει μόνο την περιοχή της μύτης αφήνοντας ελεύθερο το στόμα. 

Η ιδέα των μεξικάνων ερευνητών κυκλοφόρησε στο Twitter και αρκετοί χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης χαιρέτησαν την προσπάθειά τους! Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα χλευαστικά σχόλια που παρομοίασαν την «μίνι μάσκα» με… μύτη κλόουν!

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στους ανθρώπους να φορούν μάσκες που καλύπτουν τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι τους για την καλύτερη προστασία από τον ιό.

Πηγή: in.gr

v